εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Φινλανδία : Στήριξη της ΕΕ στους Φινλανδούς Αγελαδοτρόφους

0 comments

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε οικονομική στήριξη ύψους 10,7 εκατ. ευρώ για τους Φινλανδούς γαλακτοπαραγωγούς που πλήττονται από το ρωσικό εμπάργκο. 
 
 
 
Σε δηλώσεις του για το θέμα ο Επίτροπος για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη της Ε.Ε. Κ. Φιλ Χόγκαν, ανέφερε: «Παρακολουθώ με προσοχή τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει η ρωσική απαγόρευση στους παραγωγούς γαλακτοκομικών προϊόντων στη Φινλανδία. Πρόκειται για ένα κράτος – μέλος με το υψηλότερο μερίδιο παραγωγής γάλακτος που εξάγεται υπό μορφή γαλακτοκομικών προϊόντων προς τη Ρωσία. Τώρα που ολοκληρώθηκε η συλλογή και των τελευταίων πληροφοριών από τις φινλανδικές αρχές μπορέσαμε να “μετρήσουμε” τον αντίκτυπο της ρωσικής απαγόρευσης στις τιμές του γάλακτος στη Φινλανδία».
 
Το ποσό της στήριξης που παρέχεται στη Φινλανδία ανέρχεται στα 10,7 εκατ. ευρώ, ανάλογα με το επίπεδο της παραγωγής γάλακτος 2013/2014 στο πλαίσιο της εθνικής ποσόστωσης. Στην ανακοίνωσή της η Κομισιόν πρόσθεσε επίσης ότι η φινλανδική κυβέρνηση θα πρέπει επίσης να συμπληρώσει την ενίσχυση προς τους παραγωγούς σε μια αντικειμενική και αμερόληπτη βάση.