εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Γρίπη των Πτηνών στον Καναδά

0 comments

 

 
Δύο φάρμες πουλερικών τέθηκαν σε καραντίνα στην Βρετανική Κολούμπια του Καναδά, αφού εντοπίστηκε η ασθένεια της γρίπης των πτηνών στα ζώα. 
 
 
 
Πρόκειται για μια φάρμα με γαλοπούλες και μια κτηνοτροφική μονάδα παραγωγής, οι οποίες βρέθηκαν θετικές στην παρουσία του στοιχείου Η5 της γρίπης των πτηνών, σύμφωνα με ανακοίνωση της κρατικής υπηρεσίας επιθεωρήσεων της κυβέρνησης. Ο έλεγχος διενεργήθηκε στις φάρμες αφού και οι δύο ανέφεραν ξαφνικούς θανάτους των πτηνών κατά τη διάρκεια του προηγούμενου Σαββατοκύριακου. Οι 2 μονάδες απέχουν η μια από την άλλη περίπου 8 χιλιόμετρα.

Τα πρώτα τεστ έδειξαν ότι βρέθηκε το στέλεχος Η5 του ιού της γρίπης των πτηνών, σύμφωνα με τον επικεφαλής κτηνίατρο της κρατικής υπηρεσίας, παρόλο που ο ακριβής τύπος του ιού δεν είναι ακόμη γνωστός, ενώ δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη ούτε η πηγή της μετάδοσης του ιού. Η κυβέρνηση ερευνά το κατά πόσο τα αποδημητικά πουλιά ή η αλληλεπίδραση μεταξύ του προσωπικού των εκμεταλλεύσεων έχουν συμβάλλει στην μόλυνση.

Περισσότερα από 11.000 πτηνά πέθαναν στην φάρμα με τις γαλοπούλες και περίπου 1.000 στην κτηνοτροφική μονάδα, ανέφερε η επικεφαλής κτηνιατρική λειτουργός της επαρχίας, Τζειν Πρίτσαρντ. «Οι γαλοπούλες ήταν 83 ημερών, οπότε μπορεί να προορίζονταν για την χριστουγεννιάτικη αγορά», δήλωσε η Πρίτσαρντ. Όλα τα πτηνά στις μολυσμένες εγκαταστάσεις θα υποβληθούν σε ευθανασία και θα απορριφθούν καταλλήλως, δήλωσε η κυβέρνησης σε ανακοίνωση της.