εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Κρούσματα Ευλογιάς στον Έβρο

0 comments

Από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της ΠΕ Ροδόπης και μετά από έγγραφο της Δ/ντριας του Αναπληρωτή Υπουργού του ΥΠ.Α.Α.Τ. εκδόθηκε ανακοίνωση σχετικά με τα κρούσματα ευλογιάς στον Έβρο.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

1. Η απογραφή του ζωικού κεφαλαίου δεν θα επηρεασθεί από τις απώλειες που είχαν οι κτηνοτρόφοι από τον καταρροϊκό πυρετό και την ευλογιά, καθώς ως βάση λαμβάνεται υπόψη το ζωικό κεφάλαιο
που ήταν καταγεγραμμένο, έως τον Μάιο του 2014. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να υπάρχει φόβος για μείωση της εξισωτικής αποζημίωσης λόγω των απωλειών από τις ζωονόσους.

2. Η μη τήρηση της προβλεπόμενης υποχρεωτικής 5μηνης μετακίνησης των εκτροφών των κτηνοτρόφων που είχαν προβλήματα μετακινήσεων των εκτροφών τους λόγω καταρροϊκού πυρετού και καραντίνας, δεν αποτελεί αιτία απόρριψης της αίτησης για εξισωτική αποζημίωση για το 2014, η οποία θα τους καταβληθεί κανονικά

3. Ειδικά για την Εξισωτική Αποζημίωση, προκειμένου να είναι εφικτή η πληρωμή της έως τις 31.12.2014, θα πρέπει η απογραφή του ζωικού κεφαλαίου να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30.11.2014. Οποιαδήποτε αίτηση για παράταση της απογραφής, είναι προφανές ότι θα οδηγήσει και σε καθυστέρηση της πληρωμής.

Παρακαλούμε

Α) Για την άμεση πληροφόρηση των κτηνοτρόφων για την υποχρέωση διενέργειας απογραφής νωρίτερα  και

Β) Για την παροχή βοήθειας από τις Δημοτικές αρχές και την Αντιπεριφέρεια  στις κτηνιατρικές υπηρεσίες με προσωπικό που χειρίζεται Η/Υ  ώστε να γίνει δυνατή η καταχώρηση των δεδομένων στην Κτηνιατρική Βάση δεδομένων.

Kομοτηνή 24-11-2014

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας  & Κτηνιατρικής