εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας: Κινητοποιήσεις

0 comments

 Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου σε ευρεία σύσκεψη κτηνοτροφικών οργανώσεων και κτηνοτρόφων που έγινε στη Θεσσαλονίκη, μετά από πρωτοβουλία του ΣΕΚ, αφού εξετάστηκε η κατάσταση στην κτηνοτροφία της χώρας και ομόφωνα καταγράφηκε ότι οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται στα όρια της καταστροφής, αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε πολύμορφες κινητοποιήσεις για να προασπίσουν την παραμονή στο επάγγελμα, την επιβίωση των κοπαδιών τους και των οικογενειών τους.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε μια πρώτη προειδοποιητική παράσταση στο υπουργείο Οικονομικών, στην Αθήνα την Πέμπτη 13/9/2012, στις 11:00 το πρωί διεκδικώντας χρηματοδότηση για την αγορά ζωοτροφών και ρύθμιση των δανείων μας προς τις τράπεζες, λόγω αδυναμίας αποπληρωμής τους.

 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η κτηνοτροφία της χώρας που παράγει 1,5 εκ. τόνους  γάλα, 500.000. τόνους κρέας, αυγά, μέλι, αλιεύματα κ.λ.π. καταρρέει με σοβαρότατες επιπτώσεις όχι μόνο για τους 500 χιλ. ανθρώπους που απασχολούνται στον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα της οικονομίας και εξαρτώνται από την παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων αλλά με επιπτώσεις και στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας (αύξηση εισαγωγών, μεγαλύτερο άνοιγμα στο ισοζύγιο πληρωμών κ.λ.π.)

 

Καταλήγοντας ο ΣΕΚ καλεί όλους τους κτηνοτροφικούς φορείς (συλλόγους Ομοσπονδίες, συνεταιρισμούς) να μετέχουν με αντιπροσωπείες τους στην πρώτη προειδοποιητική κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διεκδικήσουν την επιβίωσή τους. Όλοι οι κτηνοτρόφοι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε λύσεις για τον κλάδο, την επιβίωση των κτηνοτροφικών μας εκμεταλλεύσεων και κατ’ επέκταση των οικογενειών μας.