εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Ελλείψεις Χοιρινού Κρέατος

0 comments

 

Για ελλείψεις στην αγορά χοιρινού κρέατος κάνουν λόγο οι παραγωγοί που εγκαταλείπουν τον κλάδο εξαιτίας της αύξησης των τιμών στις ζωοτροφές. 

Των κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι χοιροτρόφοι σε όλο τον κόσμο εξαιτίας της αύξησης των τιμών στις ζωοτροφές κάνοντας λόγο ακόμα και για έλλειψη χοιρινού κρέατος το επόμενο έτος. Το ενδεχόμενο αυτό ανησυχεί και τις κυβερνήσεις αφού πολλοί είναι οι χοιροτρόφοι οι οποίοι πωλούν τα ζώα τους επειδή δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά το κόστος σίτισής τους.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στον κλάδο είναι το γεγονός ότι στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα πρόγραμμα ενίσχυσης της αγορά χοιρινού κρέατος σε μια προσπάθεια να κρατήσει του χοιροτρόφους στο επάγγελμα. Επίσης, η κινεζική κυβέρνηση ξεκίνησε την αποθήκευση (σε ψυγεία) χοιρινού κρέατος έτσι ώστε να έχει αποθέματα σε περίπτωση επερχόμενων ελλείψεων στην αγορά.

Με αφορμή τα προβλήματα αυτά,κορυφαίες εταιρείες του κλάδου χοιρινού κρέατος συναντήθηκαν την Παρασκευή 31 Αυγούστου στο Λονδίνο προκειμένου να συζητηθούν οι τρόποι εξασφάλισης χοιρινού κρέατος σε προσιτές τιμές για τους καταναλωτές, σε περίπτωση που η εγκατάλειψη του κλάδου συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς και η παραγωγή μειωθεί δραματικά.