εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Η ΠΕΚ για την Κτηνοτροφία

0 comments

 

 
Μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας και άμεση πληρωμή των «χρεωστούμενων» στους αγρότες ζητά η ΠΕΚ.
 
 
 
Με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων χαιρετίζει την εκλογική παρουσία των αγροτοκτηνοτρόφων και τους συγχαίρει για τον αντιμημονιακό τους αγώνα και ταυτόχρονα συγχαίρει και όσους μέσα από διάφορα αυτοδιοικητικά σχήματα κατάφεραν να εκλεγούν ή να έχουν μια καλή παρουσία και εκλογική θέση.
 
Ταυτόχρονα όμως η ΠΕΚ καταγγέλλει τις «λειψές» και κακές προεκλογικές πληρωμές της επιδότησης του άρθρου 68 και της επιστροφής του Ε.Φ.Κ.. Ζητούμε την άμεση πληρωμή όλων, όπως  και του «deminimis», την άμεση πληρωμή όσων επλήγησαν από την ευλογιά, η μετάδοση της οποίας μας ανησυχεί, όπως επίσης και την άμεση πληρωμή των βιολογικών, για τα οποία το υπουργείο μας εμπαίζει από τον Νοέμβριο. Καταθέτουμε την ανησυχία μας για το πρόβλημα των βοσκοτόπων, και για όσα προβλέπονται στην νέα Κ.Α.Π. για την οποία επαναλαμβάνουμε τον αίτημά μας για μια περιφέρεια – μια τιμή! Καταγγέλλουμε την μεγάλη ταλαιπωρία των κτηνοτρόφων από την τήρηση των μητρώων εκτροφής –βιβλία «εγκυκλοπαίδειες»- και την τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων με την καθημερινή συμπλήρωση δελτίων αποστολής. Επίσης διαμαρτυρόμαστε για τον ιδιώτη κτηνίατρο και απαιτούμε την αναβάθμιση των δημόσιων κτηνιατρείων.  
 
Υπενθυμίζουμε σε όλους τον αγώνα που δώσαμε για το γάλα και τη δικαίωσή μας από τις εξελίξεις με την πτώση των τιμών παραγωγού αλλά όχι του καταναλωτή.
Τους καλούμε να μην επιχειρήσουν το ίδιο και με το γιαούρτι, διότι κάτι τέτοιο θα είναι η ταφόπλακα της κτηνοτροφίας. Η κτηνοτροφία δεν μπορεί να είναι ο αιμοδότης των πολυενθνικών αλλά της οικονομίας μας.
 
Καλούμε όλους τους κτηνοτρόφους σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση και ζητούμε άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, απαιτώντας την άμεση λήψη μέτρων στήριξης της κτηνοτροφίας.