εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Η Κατάσταση στη ΓΕΣΑΣΕ

0 comments

 

 
Η κατάσταση που επικρατεί στη ΓΕΣΑΣΕ κρίνεται ως άκρως ανησυχητική με δεδομένο, ότι η οργάνωση είναι χωρίς διοίκηση από τις 30 Απριλίου, με απλήρωτους εργαζόμενους από το 2013 και με κομμένο ρεύμα και νερό.
 
 
 
Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στη συνδικαλιστική οργάνωση ΓΕΣΑΣΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων.
 
Το προσωπικό της οργάνωσης έχει προσφύγει στα δικαστήρια για να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα, αλλά φαίνεται ότι δεν υπάρχουν από πουθενά έσοδα, ούτε από τις επιχορηγήσεις του ΕΛΓΑ. 
 
Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση των εργαζομένων της ΓΕΣΑΣΕ:

Οι εργαζόμενοι στη Γενική Συνομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδας (ΓΕΣΑΣΕ) αντιμετωπίζουμε πολύ δύσκολη και αδιέξοδη κατάσταση.
 
Έχοντας προσφέρει την εργασία μας για πολλά χρόνια στη κορυφαία αυτή συνδικαλιστική οργάνωση των αγροτών παραμένουμε απλήρωτοι από τις αρχές του 2013 και αντιμετωπίζουμε εμείς και οι οικογένειές μας σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.
 
Αν και δεν καταβάλλονταν μισθοί συνεχίσαμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας εξασφαλίζοντας την λειτουργία της οργάνωσης και βοηθώντας να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν από το ΥΠΑΑΤ και ΥΠΕΘΟ πιστεύοντας τις υποσχέσεις της Διοίκησης ότι το οικονομικό πρόβλημα είναι προσωρινό.
 
Επειδή οι υποσχέσεις ήταν απατηλές και η μη καταβολή των αμοιβών συνεχίσθηκε, απλήρωτοι και έχοντας να αντιμετωπίσουμε άμεσες ανάγκες, αναγκασθήκαμε με πρόσθετο οικονομικό κόστος να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη για να βρούμε το δίκαιο μας με επίσχεση εργασίας και ασφαλιστικά μέτρα τα οποία κερδίσαμε.
 
Δυστυχώς όμως αυτό φαίνεται ότι δεν σημαίνει τίποτα μια και η κατάσταση χειροτέρευσε. Τα γραφεία της οργάνωσης έχουν εγκαταλειφθεί, το ηλεκτρικό, το νερό τα τηλέφωνα είναι κομμένα και από τις 30-4-2014 έληξε και η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης χωρίς να υπάρχει αντικατάστασή του.
 
Οι οφειλές προς τους εργαζόμενους και τρίτους (εφορία, ασφαλιστικά Ταμεία, Τράπεζες, προμηθευτές) συνεχίζουν να υπάρχουν και τα χρέη αυξάνονται.
Ποιος θα λάβει αποφάσεις για το μέλλον; Ποιος θα εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις; Πλήρες αδιέξοδο.
 
Την εποπτεία της ΓΕΣΑΣΕ έχει το ΥΠΑΑΤ και με βάση το καταστατικό της και την ισχύουσα νομοθεσία (Ν. 1361/83 και 4015/11) η χρηματοδότησή της προέρχεται από τις εισφορές των μελών και την παρακράτηση ποσοστού των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών στον ΕΛΓΑ.
 
Οι πόροι που έχουν παρακρατηθεί δεν έχουν αποδοθεί στην ΓΕΣΑΣΕ τα τελευταία χρόνια (οφειλή από οικονομικό έτος 2011) λόγω άρνησης της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ να υπογράψει τη σχετική εντολή επικαλούμενη την ανάγκη ολοκλήρωσης των ελέγχων και διαφόρων εξαγγελιών για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου.
Οι Νόμοι δεν άλλαξαν, ούτε καν επεξεργάζονται, οι έλεγχοι ολοκληρώθηκαν εδώ και καιρό, τα πορίσματα παραδόθηκαν και το ερώτημα είναι γιατί δεν καταβάλλονται τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.
 
Ακόμα με την ολοκλήρωση της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου στις 30-4-2014 πραγματοποιήθηκαν και οι καταγγελίες συμβάσεων των εργαζομένων – που οι περισσότεροι από εμάς μετράμε πάνω από 30 χρόνια στην οργάνωση – χωρίς την καταβολή των νόμιμων ποσών.
 
Είναι δυνατόν τα λάθη των διοικήσεων και τις μικροπολιτικές των κομμάτων και του ΥΠΑΑΤ να τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι;
 
Έχοντας φτάσει στα όρια των αντοχών μας και της υπομονής μας, βλέποντας τις ζωές μας να κατακερματίζονται, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε δικαστικά τον αγώνα μας στρεφόμενοι κατά των αρμοδίων κρατικών φορέων αν η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, τα κόμματα και οι βουλευτές δεν προχωρήσουν σε άμεση επίλυση του προβλήματός μας.