εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Τιμές των Κτηνοτροφικών Προϊόντων

0 comments

 

 
Μείωση των τιμών των κτηνοτροφικών προϊόντων σημειώθηκε το Μάρτιο και Απρίλιο, λόγω της αύξησης της παραγωγής γάλακτος και κρέατος.
 
 
 
Σύµφωνα µε την έκθεση του ∆ιεθνούς Οργανισµού Τροφίµων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), η παραγωγή κρέατος και γαλακτοκοµικών αναµένεται να αυξηθεί το 2014.
 
Συγκεκριµένα, η παραγωγή κρέατος θα φτάσει τους 311,8 εκατ. τόνους, σηµειώνοντας µια αύξηση της τάξης του 1,1% σε σχέση µε το 2013, που αντανακλά την µεγαλύτερη παραγωγή από τις αναπτυσσόµενες χώρες, οι οποίες βρίσκονται πίσω από την αυξανόµενη παγκόσµια ζήτηση.

Το εµπόριο βοοειδών και πουλερικών εκτιµάται ότι θα ενισχυθεί, ενώ η ζήτηση για τα προϊόντα πρόβειου και χοιρινού κρέατος αναµένεται να κινηθεί πτωτικά. Τα πουλερικά παραµένουν το  κυρίαρχο προϊόν, αντιπροσωπεύοντας το 43% του συνόλου της αγοράς, ακολουθούµενα από το βόειο, το χοιρινό και το αρνίσιο κρέας. Το εµπόριο γάλακτος προβλέπεται να αυξηθεί κατά 1,8%, αγγίζοντας τους 69 εκατ. τόνους και οδηγούµενο κυρίως από την αυξανόµενη ζήτηση από την Ασία
 
Οι τιµές των δηµητριακών, σηµειώνουν άνοδο κατά 0,5%, ενώ οι τιµές του κρέατος ενισχύθηκαν κατά 0,4%. Οι διεθνείς τιµές των ζωικών προϊόντων παραµένουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα από τις αρχές του 2011, µε εξαίρεση τα γαλακτοκοµικά προϊόντα, οι τιµές των οποίων είχαν βρεθεί επίσης σε ιστορικά υψηλά, αλλά διόρθωσαν το προηγούµενο δίµηνο.