εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Διεθνές Συνέδριο για τα Αυγά

0 comments

 

 
Η Διεθνής Επιτροπή Αυγών άνοιξε το Συνέδριο τονίζοντας, ότι το να δουλεύουμε μαζί είναι το κλειδί της επιτυχίας για τον κλάδο της παραγωγής αυγών.
 
 
 
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη και τα κυριότερα θέματα είχαν να κάνουν με την ιχνηλασιμότητα, την ασφάλαια των τροφίμων και τα εξειδικευμένα αυγοπροϊόντα, όλα σημαντικά όταν συνδέονται με την εμπορευσιμότητα των αυγών, ένα τομέα που οι αυγοπαραγωγοί πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή.

Οι αυγοπαραγωγοί σε όλο τον κόσμο πρέπει να είναι υπερήφανοι για τη Διεθνή Επιτροπή Αυγών, υπογράμμισε ο Πρόεδρός της.

Η προσοχή που πρέπει να δοθεί στους καταναλωτές, συζητήθηκε ευρέως σε όλη τη διάρκεια του συνεδρίου, όπως π.χ. το γεγονός ότι τα δικαιώματα των πτηνών και η προστασία του περιβάλλοντος είναι παράγοντες, που ενδιαφέρουν τον καταναλωτή και επηρεάζουν την απόφασή του στην αγορά των αυγών. Αυτός ήταν ένας παράγοντας που καθόρισε τη στρατηγική μας ως προς την παραγωγή αυγών, είπε στην ομιλία του ο Υπουργός Γεωργίας της Αυστρίας.

Μια ομιλία που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση ήταν του Καθηγητή Hughes, ο οποίος εστίασε στις επιπτώσεις που είχε και έχει η οικονομική κρίση στην αγορά αυγών. Σημείωσε, ότι οι καταναλωτές έχουν κάνει σημαντικές περικοπές στις αγορές τους. Στη χώρα του, το Ηνωμένο Βασίλειο, τα σούπερ μάρκετ μετατρέπουν μέρος του χώρου τους σε καφέ, εστιατόρια ή αρτοποιεία, ή σε οτιδήποτε άλλο, προκειμένου να επιβιώσουν. 

Το ερώτημα που προκύπτει είναι, τι μπορεί να σημαίνει αυτή η εξέλιξη για τον κλάδο μας; Είναι σαφές, ότι οι καταναλωτές ποτέ δεν θα αμφισβητήσουν τη διατροφική αξία των αυγών. Όμως πρέπει και οι παραγωγοί αυγών να προσαρμοστούν σε αυτήν την κατάσταση, προσφέροντας προϊόντα υψηλής ποιότητας και ασφαλή και ανταγωνιστικά. Και αυτά μπορούμε να τα προσφέρουμε συνεργαζόμενοι.