εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Παραγωγή Κρέατος Κοτόπουλου

0 comments

 

 
Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA),  η παραγωγή κρέατος κοτόπουλου στην ΕΕ θα παρουσιάσει αύξηση, ενώ οι εξαγωγές θα μειωθούν.
 
 
 
Συγκεκριμένα, αυξημένες παρουσιάζονται (σε σχέση με τις προηγούμενες) οι προβλέψεις του Αμερικάνικου Υπουργείου Γεωργίας (USDA) για την ευρωπαϊκή παραγωγή κρέατος κοτόπουλου το 2014. Η αύξηση της παραγωγής, σύμφωνα με τα στοιχεία, αναμένεται κυρίως στις Κάτω Χώρες, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, και τη Ρουμανία. Η αύξηση αυτή αντισταθμίζει τις προβλέψεις του USDA για μείωση της παραγωγής στη Γαλλία και την Ισπανία. Επίσης, η έκθεση αναφέρει ότι το έτος που διανύουμε αναμένεται και αύξηση της κατανάλωσης του κρέατος κοτόπουλου στην Ε.Ε. των 28. Ελαφρά μείωση ωστόσο αναμένεται στις ευρωπαϊκές εξαγωγές.
 
Η έκθεση του USDA αναφέρει, ότι το 2014 θα σημειωθεί μια μικρή αύξηση της κατά κεφαλήν κατανάλωσης, η οποία οφείλεται στη μεταστροφή των προτιμήσεων των καταναλωτών από άλλα κρέατα στο κρέας κοτόπουλου. Αυτό οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στο γεγονός ότι το κρέας κοτόπουλου είναι φθηνότερο σε σχέση με άλλα (βοδινό, χοιρινό).
 
Σε ότι έχει να κάνει με το εμπόριο, η έκθεση αναφέρει: «μετά από μια μικρή πτώση το 2013 λόγω των μικρότερων εισαγωγών από τη Βραζιλία και την Ταϊλάνδη, οι εισαγωγές κρέατος κοτόπουλων αναμένεται να παραμείνουν σταθερές το 2014». 
 
Οι εξαγωγές από την άλλη, αναμένεται να παρουσιάσουν κάμψη. Επίσης, μείωση θα σημειώσουν – σύμφωνα με τις ίδιες προβλέψεις – και οι εξαγωγές ζώντων κοτόπουλων πάχυνσης (κυρίως από τη Γαλλία προς τη Σαουδική Αραβία και τις χώρες της Μέσης Ανατολής) σε ποσοστό από 5% έως 10%. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές εξαγωγές σημειώνονται από τις Κάτω Χώρες, τη Γαλλία και την Πολωνία προς την Αφρική (Νότια Αφρική, το Μπενίν και τη Γκάνα).