εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Τιμές Χοιρινού Κρέατος και Κρέατος Κοτόπουλου

0 comments

 

 
Η µέση τιµή του χοιρινού κρέατος στην ευρωπαϊκή αγορά την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκε κατά 6 λεπτά το κιλό, με την τιμή κιλού να φθάνει τα 1,59 ευρώ. 
 
 
 
Η ανοδική τάση που είναι παρούσα από τις αρχές του έτους στη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ, µεταφέρεται σταδιακά και στην Ευρώπη. Έτσι οι τιµές στη γερµανική αγορά έφτασαν µέχρι και τα 1,61 ευρώ το κιλό. Στη χώρα µας, η µέση τιµή του χοιρινού διαµορφώθηκε στα 2,00 ευρώ το κιλό για τους χοιροτρόφους κατά τη διάρκεια του ∆εκεµβρίου, σύµφωνα µε τα στοιχεία του ΕΛΟΓΑΚ. 

Στα κοτόπουλα, η µέση τιµή για τους Έλληνες πτηνοτρόφους διαµορφώθηκε στα 2,06 ευρώ το κιλό το 2013, σύµφωνα µε στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτή την εβδοµάδα η µέση τιµή στην Ε.Ε.-28 διαµορφώθηκε στα 1,90 ευρώ το κιλό, αµετάβλητη από την προηγούµενη εβδοµάδα. Η τιµή αυτή είναι χαµηλότερη κατά 1,8% σε σύγκριση µε την ίδια εβδοµάδα πριν από ένα χρόνο και ενισχυµένη κατά 7,3% σε σύγκριση µε τη µέση τιµή της πενταετίας 2009-2013. Στις ΗΠΑ, η µέση τιµή παραγωγού διαπραγµατεύεται στα 95,82 σεντς ανά λίµπρα, χαµηλότερα κατά 1,32 σεντς από την περασµένη εβδοµάδα.