εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Αυξήσεις στην Τιμή του Γάλακτος

0 comments

 

 
Την καταγγελία ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται ανατιμήσεις στην τιμή του φρέσκου γάλακτος έκανε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα, κ. Θανάσης Βακάλης.
 
 
 
Οι κτηνοτρόφοι καταγγέλλουν ότι παρατηρούνται αδικαιολόγητες και περίεργες αυξήσεις στο γάλα, γεγονός που παραδέχεται και το ΥΠΑΑΤ. Τις καταγγελίες αυτές έκανε ο  κ. Βακάλης στη διάρκεια ομιλίας του στην 25η Agrotica στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, ο κ. Βακάλης αναρωτήθηκε: Αλήθεια δεν είναι περίεργο που το τελευταίο διάστημα υπάρχουν ανατιμήσεις στην τιμή του φρέσκου γάλακτος; Μήπως σημαίνει ότι οι όποιες μελλοντικές μειώσεις θα επαναφέρουν τις τιμές στα σημερινά επίπεδα; Τις καταγγελίες του Προέδρου του ΘΕΣγάλα κλήθηκε να σχολιάσει, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στο περιθώριο ημερίδας για τη Νεανική Επιχειρηματικότητα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη.
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρει και ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Αναπληρωτή Υπουργού, ο κ. Χαρακόπουλος απήντησε: «πράγματι παρατηρούνται, όπως και τα ΜΜΕ αναμεταδίδουν, περίεργες αυξήσεις στο γάλα που δεν δικαιολογούνται και σίγουρα δεν έχουν καμία σχέση με ανατιμήσεις στις τιμές παραγωγού. Το ερώτημα είναι εύλογο, ιδιαίτερα τη στιγμή που γίνεται αυτή η συζήτηση για την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος. Θεωρώ, επίσης, ότι δεν πρέπει να παραβλέψουμε και τις υπόλοιπες καταγγελίες που διατυπώθηκαν στην ημερίδα: τα πιστωτικά τιμολόγια των σούπερ μάρκετ, ζητήματα που αφορούν στην παραπλάνηση του καταναλωτή, την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών».
 
«Τέλος, είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω την αντίθεση παραγωγών, όπως διατυπώθηκε και από το βήμα της ημερίδας, αλλά και συνεταιριστικών γαλακτοβιομηχανιών, εκπρόσωποι των οποίων επικοινώνησαν μαζί μου, στην πρόταση για θέσπιση γάλακτος 2-3 ημερών. Την πρόταση αυτή τη θεωρούν καταστροφική, καθώς θα καταστήσει αδύνατη τη διάθεση φρέσκου γάλακτος σε όλη την επικράτεια. Πιστεύω ότι οι αντιρρήσεις αυτές θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη».