εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Παραλείψεις στα Γαλλικά Σφαγεία

0 comments

 

Η Κομισιόν διαπιστώνει σοβαρές παραλείψεις στη λειτουργία των σφαγείων και στην τήρηση των κανόνων υγείας και ευζωίας των ζώων στη Γαλλία.
 
 
Συγκεκριμένα, το Γραφείο Τροφίμων και Κτηνιατρικών Θεμάτων της Ε.Ε., δημοσίευσε τα πορίσματά του από την επίσκεψη που πραγματοποίησε σε γαλλικά σφαγεία πουλερικών τον Ιούνιο του 2013, και διαπιστώνει ότι «απέχουν σημαντικά από τις προδιαγραφές που θεσπίζονται στον κανονισμό».

Το κλιμάκιο διαπίστωσε, ότι οι έλεγχοι υγιεινής στα γαλλικά σφαγεία πραγματοποιούνται από το ίδιο τους το προσωπικό και όχι από πιστοποιημένο κτηνίατρο, όπως προβλέπει η κοινοτική νομοθεσία.

Ακόμα διαπιστώνεται, ότι σε κανένα από τα σφαγεία τα οποία ελέχθησαν, το κτηνιατρικό προσωπικό δεν είναι παρόν καθʼόλη τη διάρκεια της σφαγής όπως ορίζει ο κανονισμός. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, ήταν παρόν μόνο μια φορά την εβδομάδα.

Τέλος, οι ελεγκτές διαπιστώνουν ελλιπή γνώση των κοινοτικών απαιτήσεων υγιεινής που έχουν να κάνουν με την καθαριότητα επιφανειών όπως οι πάγκοι και τα δάπεδα, αλλά και λανθασμένες πρακτικές, όπως χειρισμό κρεάτων και συσκευασιών από τους ίδιους εργαζομένους, υψηλές θερμοκρασίες και ακάθαρτα μαχαίρια.