εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Προτάσεις για Αύξηση της Παραγωγής Τροφίμων

0 comments

 

 
Οι κεντρικές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa και Cogeca επισήμαναν τους καλύτερους τρόπους παραγωγής περισσότερων τροφίμων με χρήση λιγότερων πόρων.
 
 
 
Προτάσεις για αύξηση παραγωγής με λιγότερους πόρους από τις Copa – Cogeca
Με την παγκόσμια ζήτηση τροφίμων να αναμένεται να αυξηθεί κατά 60 % μέχρι το 2050 και δεδομένων των περιορισμένων πόρων, οι κεντρικές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa και Cogeca επισήμαναν τους καλύτερους τρόπους παραγωγής περισσότερων τροφίμων με χρήση λιγότερων πόρων.
 
Οι επισημάνσεις έγιναν την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, στη διάρκεια της συμμετοχής τους σε ένα σημαντικό συνέδριο με θέμα «Σιτίζοντας τον κόσμο το 2050» που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της έκθεσης «Πράσινη Εβδομάδα» του Βερολίνου.
 
Όπως αναφέρθηκε στο συνέδριο, οκτακόσια σαράντα δύο εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από χρόνια πείνα στον κόσμο και η ζήτηση τροφίμων είναι σε άνοδο. Η πρόκληση είναι να παραχθούν περισσότερα τρόφιμα χρησιμοποιώντας λιγότερους πόρους με αποτελεσματικό, καινοτόμο τρόπο. Η πρόσβαση σε θρεπτικά συστατικά είναι το κλειδί.

Αν τα λιπάσματα χρησιμοποιούνται σωστά, εξασφαλίζουν υψηλότερες αποδόσεις για τους αγρότες και ασφαλή εφοδιασμό με τρόφιμα για τους καταναλωτές, με ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Η γεωργία ακριβείας είναι μέρος της πράσινης ανάπτυξης. Μια πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έδειξε ότι η χρήση λιπασμάτων μπορεί να διπλασιαστεί για να παράσχει αρκετή τροφή για το 2050. Ωστόσο, η ΕΕ έχει σταματήσει σταδιακά τη χρήση πολλών προϊόντων φυτοπροστασίας, χωρίς επαρκή επιστημονικά στοιχεία, και όταν συχνά δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, προκαλείται πτώση παραγωγής πάνω από 30% .