εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Κανονισμός Ασφάλισης του ΕΛΓΑ

0 comments

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μελέτη των αλλαγών του κανονισμού ασφάλισης του ΕΛΓΑ, ενώ η αύξηση ή όχι των εισφορών στον ΕΛΓΑ θα εξαρτηθεί από την ένταξη νέων ασφαλιστικών κινδύνων.
 
 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές οι αλλαγές θα σχετίζονται και με τον καθορισμό της μέσης παραγωγής των καλλιεργειών σε κάθε περιοχή της χώρας, ανά προϊόν. Αυτήν τη στιγμή ο ΕΛΓΑ βρίσκεται στην διαδικασία συλλογής των στοιχείων. Αν οι κίνδυνοι που θα καλύπτει ο ΕΛΓΑ παραμείνουν ίδιοι δεν θα αυξηθούν τα ασφάλιστρα. Αν όμως μέσα από την συζήτηση προκύψει ότι πρέπει να ενταχθούν νέοι κίνδυνοι στο ασφαλιστικό σύστημα και αυτοί οι νέοι κίνδυνοι δημιουργούν μεγάλες οικονομικές επιβαρύνσεις, προφανώς θα εξεταστεί και το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ. 
 
Όσον αφορά το χρόνο που θα εφαρμοστούν αυτές οι αλλαγές, μέσα στο 2014 θα ολοκληρωθεί η συζήτηση για τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, έχοντας εκπονηθεί και η απαραίτητη αναλογιστική μελέτη, ώστε η διοίκηση του Οργανισμού να είναι σε θέση να εξετάσει και τα οικονομικά στοιχεία προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του συστήματος. Στη συνέχεια θα φανεί με βάση τις κατευθύνσεις που θα δώσει η αναλογιστική μελέτη, αν θα πρέπει να ενταχθούν νέοι κίνδυνοι στο ασφαλιστικό σύστημα και ποιες πρέπει να είναι οι εισφορές. Εν τω μεταξύ θα έχει καθοριστεί και το ευρωπαϊκό πλαίσιο που θα ισχύσει στη νέα προγραμματική περίοδο για τις ασφαλίσεις και έτσι, ο ΕΛΓΑ θα είναι σε θέση να αποφασίσει για τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν και στον κανονισμό και στο νόμο.