εγγραφείτε: Άρθρα

leader

ΕΦΕΤ: Μέτρα για τις Αλλεργίες στα Τρόφιμα

0 comments

 

 
Ο ΕΦΕΤ επεξεργάζεται μέτρα για την παροχή πληροφοριών σχετικά με την παρουσία ουσιών που προκαλούν αλλεργίες σε τρόφιμα. 
 
 
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Ε.Φ.Ε.Τ. σε εφαρμογή του άρθρου 44 του Κανονισμού (ΕΕ) 1169/2011 συγκρότησε ευρύτερη ομάδα εργασίας απ’ όλους τους συναρμόδιους φορείς με σκοπό τη διαμόρφωση πρότασης για τη θέσπιση Εθνικών μέτρων για την παροχή πληροφοριών σχετικά με την παρουσία ουσιών ή προϊόντων που προκαλούν αλλεργίες ή δυσανεξίες σε μη προσυσκευασμένα τρόφιμα. 
 
Η ομάδα εργασίας ολοκλήρωσε το έργο της και θέτει σε δημόσια διαβούλευση με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της χώρας το σχετικό σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Ο ΕΦΕΤ ορίζει τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης από 18/12/2013 έως 24/01/2014. Το προς διαβούλευση σχέδιο ΚΥΑ έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ www.efet.gr, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ.