εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Απογραφή Αιγοπροβάτων Έτους 2013

0 comments

 

 
Παράταση μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2014 δόθηκε, κατ΄ εξαίρεση για φέτος, στην προθεσμία καταγραφής στο ηλεκτρονικό μητρώο των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων.
 
 
 
Η παράταση δόθηκε με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Μόσχου Κορασίδη, ύστερα από παρέμβαση και του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η διενέργεια απογραφής των αιγοπροβάτων από τον κάτοχό τους έως την 31η Δεκεμβρίου 2013 και περίοδος κοινοποίησης των απογραφικών στοιχείων (δηλαδή την απογραφή που διενεργήθηκε μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013) στις κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες μέχρι 20 Ιανουαρίου 2014 για την ένταξή τους στο ηλεκτρονικό μητρώο.

Στην απόφαση του Γενικού Γραμματέα επισημαίνεται, ότι η απογραφή του ζωικού κεφαλαίου και η αποτελεσματική ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών αποτελεί δέσμευση της χώρας μας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται ότι μέχρι την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013, που έληξε η κανονική προθεσμία, στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων υπολογίζεται ότι είχε απογραφεί το 98% των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας το 85%, στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας το 80% και στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας το 75%, που είναι από τα μεγαλύτερα σε επίπεδο χώρας ποσοστά καταγραφής.