εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Συνταξιοδότηση των Αγροτών

0 comments

  

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτση, η συνταξιοδότηση των γεωργών και των κτηνοτρόφων θα γίνεται στο 62ο έτος της ηλικίας τους με 40 χρόνια ασφάλισης. 
 
 
 
Γίνεται πράξη η συνταξιοδότηση των αγροτών στο 62ο έτος ηλικίας με 40 χρόνια ασφάλισης», διαβεβαίωσε ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτσης Ιωάννης, τον Βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή, κατά τη συνάντηση που είχαν στις 21-10-2013. Σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετική ανακοίνωση ο κ. Τζαμτζής, έθεσε για άλλη μία φορά το θέμα στο κ. Βρούτση, τονίζοντας ότι έχει παρατηρηθεί καθυστέρηση στην υλοποίηση της δέσμευσης που ανέλαβε ο Πρωθυπουργός μέσα στη Βουλή τον Φεβρουάριο του 2013.
 
Ο κ. Βρούτσης απάντησε στον κ. Τζαμτζή, ότι στο σχέδιο νόμου που συντάσσει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, θα συμπεριλαμβάνεται διάταξη η οποία θα υλοποιεί την δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, για τη συνταξιοδότηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων στο 62ο έτος της ηλικίας τους με 40 χρόνια ασφάλισης.