εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Κατάσταση Αγοράς για τη Γεωργία των ΗΠΑ

0 comments

 

Σε αβεβαιότητα ζουν από την προηγούμενη εβδομάδα οι αγρότες των ΗΠΑ, λόγω αφενός της λήξης του νόμου Farm Bill, αφετέρου των προβλημάτων στη λειτουργία του κράτους.
 
Από την περασμένη Δευτέρα, οι Αμερικανοί αγρότες, ζουν σε αβεβαιότητα, αφού από τη μία εξέπνευσε η ισχύς του αγροτικού νομοσχεδίου (Farm Bill), κι από την άλλη ανεστάλη η λειτουργία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Γεωργίας (USDA).

Οι εκπρόσωποι των αγροτών φοβούνται, ότι το κλείσιμο του USDA θα παγώσει τη χρηματοδότηση προγραμμάτων που αφορούν τις εξαγωγές, την παγκόσμια επισιτιστική βοήθεια, τις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων και τα αγροπεριβαλλοντικά. 

Από την άλλη οι ενισχύσεις,  η ασφάλιση των καλλιεργειών και τα κουπόνια τροφίμων, θεωρητικά συνεχίζονται απρόσκοπτα. 
 
Στο βασικό προσωπικό του USDA που συνεχίζει να εργάζεται περιλαμβάνονται οι ελεγκτές κρέατος, χωρίς τους οποίους τα σφαγεία θα αναγκάζονταν να κλείσουν, αλλά και οι ελεγκτές των δημητριακών, των οποίων τα έξοδα καλύπτονται από εισφορές των αγροτών. Από την άλλη, η στατιστική υπηρεσία του USDA, την οποία παρακολουθούν οι αγορές όλου του κόσμου, αναστέλλει τη λειτουργία της, και αυτό αναμένεται να προκαλέσει έλλειμμα πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στη μεγαλύτερη αγροτική δύναμη στον κόσμο.