εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Σχέδιο Δράσης των Βοσκήσιμων Γαιών

0 comments

 

Ολοκληρώνεται η διόρθωση του σχεδίου δράσης των βοσκήσιμων γαιών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. 
 
Παρά το γεγονός ότι μερίδα κτηνοτρόφων ανησυχεί ότι οι βοσκήσιμες γαίες θα μειωθούν με αποτέλεσμα να μειωθούν από του χρόνου και οι επιδοτήσεις τους, η Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κα. Δήμητρα Χαλικιά, ξεκαθαρίζει ότι οι επιλέξιμες εκτάσεις μετά την εφαρμογή του λεγόμενου «Σχεδίου Δράσης Βοσκήσιμων Γαιών» στις 53 Περιφερειακές Ενότητες υπερκαλύπτουν τις αναγκαίες εκτάσεις για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στην συντριπτική πλειοψηφία των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας.
 
Η εργασία αυτή πραγματοποιήθηκε με συνέργια δύο μεθόδων, την τηλεπισκόπιση, την φωτοερμηνεία (και συμπληρωματικά επιτόπιους ελέγχους). Στις περιπτώσεις των Π.Ε. που δεν υπήρχε κάλυψη θα προχωρήσουμε στην κάλυψή τους από τους όμορους νομούς.
 
Σύμφωνα με δηλώσεις της κ. Χαλικιά, ο κτηνοτρόφος που έχει ζώα τα οποία βοσκά δεν πρόκειται να έχει μείωση στις επιδοτήσεις του. Δεν μπορούν όμως κάποιοι που έχουν σταβλισμένα ζώα να θέλουν να ενεργοποιήσουν δικαιώματα βοσκοτόπων χωρίς να τους χρησιμοποιούν και μάλιστα να τους παίρνουν από αυτούς που τους χρησιμοποιούν.