εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Συνάντηση Κρεοπωλών – ΥΠΑΑΤ

0 comments

 

Στις 1 Ιουλίου 2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (Π.Ο.Κ.Κ.) με στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.  
 
 
Θέμα της συνάντησης ήταν τα προβλήματα και οι αδυναμίες του κλάδου των κρεοπωλών, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και τα ζωικά υποπροϊόντα και τα σφαγεία σε μικρά νησιά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ο.Κ.Κ.

Η συνάντηση αποφασίστηκε μετά από πρόσκληση της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, και η αντιπροσωπεία της Π.Ο.Κ.Κ. συνομίλησε με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, εκπροσώπους του ΕΦΕΤ και κτηνιάτρους των Διευθύνσεων Κτηνιατρικής ορισμένων Περιφερειών.

Η αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Π.Ο.Κ.Κ. είχε στη σύνθεσή της και συνεργάτη κτηνίατρο για υποστήριξη των θεμάτων που συζητήθηκαν.

Τα θέματα που συζητήθηκαν και αναπτύχθηκαν είναι τα εξής:

1. Ο παρακείμενος χώρος με όλα τα θέματα του όπως π.χ. παρασκευάσματα κρέατος, προϊόντα με βάση το κρέας, αδειοδότηση κλπ.,
2. Ζωικά υποπροϊόντα,
3. Σφαγεία στα μικρά νησιά,
4. Κοτόπουλα και είδη κρεάτων στις λαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΚΚ, η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και έγινε κατάθεση και καταγραφή προβλημάτων και αδυναμιών. Το θετικό της όλης συζήτησης είναι ότι υπάρχει διάθεση για αλλαγές που διασφαλίζουν τα κεκτημένα του κρεοπωλείου, με απώτερο σκοπό τον πλήρη εκσυγχρονισμό του κλάδου μας.

Σε νεώτερη συνάντηση θα κατατεθούν εμπεριστατωμένες προτάσεις από όλους τους φορείς και με βάση αυτές, θα γίνει η τελική διαβούλευση.