εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Γρίπη Πτηνών

0 comments

 

 
Ενώ ο αριθμός των θυμάτων της νέας γρίπης των πτηνών συνεχώς αυξάνεται, ο κλάδος της πτηνοτροφίας στην Κίνα ήδη μετράει απώλειες ύψους 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.
 
Δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το νέο στέλεχος Η7Ν9 του ιού της γρίπης των πτηνών στην Κίνα, με το νέο απολογισμό των νεκρών να φτάνει τους 16 από τον ιό. Η κινεζική κυβέρνηση προειδοποίησε μάλιστα, ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ενδέχεται να αυξηθεί. 

Τις επόμενες ημέρες μεταβαίνει στην Κίνα κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για να κάνει αποτίμηση της κατάστασης ανακοίνωσε την Τρίτη εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

Από την άλλη πλευρά, οι τιμές στα πτηνοτροφικά προϊόντα μειώνονται, ως αποτέλεσμα της δραματικής μείωσης της κατανάλωσης. Χιλιάδες πουλιά έχουν σφαγιαστεί/θανατωθεί, ενώ οι αγορές Σανγκάης και Beijing έχουν κλείσει περιμένοντας να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων στον άνθρωπο. Καθημερινά ανακοινώνονται νέες εστίες της ασθένειας, οι περισσότερες στην ανατολική Κίνα, όπου η κατανάλωση προϊόντων πτηνοτροφίας έχει μειωθεί στο μισό. Οι τιμές μειώθηκαν κατά 1,5%, λόγω της ασθενούς ζήτησης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Κίνας στις 15 Απριλίου.