εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Εκτροφή Χοιρομητέρων στο Ύπαιθρο

0 comments

 

 
Οι χοιρομητέρες που εκτρέφονται στο ύπαιθρο φαίνεται ότι έχουν υψηλότερη ανοσία σε σχέση με εκείνες που εκτρέφονται κλεισμένες σε κτίρια και τους χορηγούνται αντιβιοτικά ως πρόληψη από τις ασθένειες.
 
Αυτό ήταν ένα από τα κύρια μηνύματα του Ινστιτούτου Ιατρικών Επιστημών στη Μ. Βρετανία στην ετήσια έκδοση των πρακτικών μιας σειράς σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν στο Αννόβερο.
 
Επιστήμονες εισήγαγαν παράγοντες που μπορούσαν να επηρεάσουν τη μικροχλωρίδα των νεαρών χοιριδίων, όπως το περιβάλλον, η ίδια η χοιρομητέρα και η χρήση αντιβιοτικών. 


Λαμβάνοντας υπόψη, ότι τα αντιβιοτικά μπορούν να σκοτώσουν τα χρήσιμα μικρόβια που ενδημούν στο γαστρεντερικό σύστημα, οι ερευνητές σύγκριναν τη μικροβιακή χλωρίδα σε χοίρους που εκτρέφονταν στο ύπαιθρο χωρίς αντιβιοτικά και σε σε χοίρους που εκτρέφονταν σε κτίρια με την προσθήκη αντιβιοτικών στην τροφή τους.


Τα αποτελέσματα έδειξαν, ότι η μικροχλωρίδα του γαστρεντερικού συστήματος των εκτρεφομένων στο ύπαιθρο χοιριδίων περιείχε πολλούς λακτοβάκιλλους (συνεπώς καλύτερη ανοσία), σε αντίθεση με τα εκτρεφόμενα σε κτίρια χοιρίδια.