εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Καναδάς: Αγορά Χοιρινού Κρέατος

0 comments

 

 
Σε πρόσφατη συνάντηση των χοιροτροφικών οργανώσεων του Καναδά επιβεβαιώθηκαν ανησυχίες για τις προοπτικές της χοιροτροφίας στη χώρα.
 
Συγκεκριμένα, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για την πιθανότητα ο Καναδάς να χάσει πολλούς από τους παχυντές χοίρων το 2013. Η μείωση αυτού του είδους των μονάδων θα έχει ως συνέπεια εκτός από τη μείωση της προσφοράς χοιρινού κρέατος στους καταναλωτές, μείωση στην προστιθέμενη αξία κατά 13,4 δισεκατομμύρια δολάρια, όχι μόνο από τους χοιροτρόφους, αλλά και από τα επεγγέλματα που συνδέονται με το χοιρινό κρέας, μεταποιητές, λιανοπωλητές, φόρους κ.λ.π.

Οι χοιροτρόφοι περίμεναν, ότι σε αυτή τη συνάντηση η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρότεινε κάποια προγράμματα και ότι δεν θα άφηνε τους παραγωγούς να διακινδυνεύουν για τις επιπτώσεις σε όλη την αλυσίδα του χοιρινού κρέατος, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου των Καναδών χοιροτρόφων.

Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει επιπλέον προγράμματα στήριξης για τους χοιροτρόφους και τους συστήνει να χρησιμοποιήσουν τις ήδη υπάρχουσες δομές στήριξης, αλλά αυτές, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των χοιροτρόφων, δεν είναι αρκετό. Οι χοιροτρόφοι δηλώνουν, ότι χρειάζονται βραχυπρόθεσμα μέτρα για άμεσα αποτελέσματα, ώστε να διατηρηθεί μια κρίσιμη μάζα από μονάδες, οι οποίες θα μπορούν να συνεισφέρουν στην καναδική οικονομία.
 
Σε μια μελέτη επιβεβαιώνεται η μεγάλη συμμετοχή του τομέα παραγωγής χοιρινού κρέατος στην εθνική οικονομία του Καναδά. Στη μελέτη διαπιστώνεται ότι το ποσόν που συνεισφέρει ο τομέας παραγωγής χοιρινού κρέατος στην εθνική οικονομία του Καναδά είναι 13,4 δισεκατομμύρια δολάρια.