εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Κύπρος: Πλαφόν στην Τιμή Γάλακτος

0 comments

 

Εκδόθηκε το διάταγμα του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλή Συλικιώτη που επιβάλλει πλαφόν στην χονδρική και λιανική τιμή πώλησης του γάλακτος.
 
Σύμφωνα με το διάταγμα, η συσκευασία του ενός λίτρου θα πωλείται στη χονδρική 1,32 ευρώ, και στη λιανική 1,41. Η συσκευασία του 1 ½ λίτρου θα πωλείται στη χονδρική 1, 93 και στη λιανική 2, 06 ευρώ. Η συσκευασία των δύο λίτρων θα πωλείται 2,52 ευρώ στη χονδρική και 2, 69 στη λιανική.

Το διάταγμα θα έχει ισχύ 45 ημερών και κατά τη διάρκειά του, ο Νεοκλής Συλικιώτης αναμένει πως τα εμπλεκόμενα μέρη θα κάνουν δεύτερες σκέψεις για τις προτεινόμενες αυξήσεις, προειδοποιώντας πως οι αυξήσεις θα αποβούν μπούμερανγκ για την εγχώρια αγορά.
 
Ο κ. Συλικιώτης δήλωσε ότι στόχος είναι η διατήρηση της τιμής στα υφιστάμενα επίπεδα με στόχο τόσο την προστασία του καταναλωτή όσο και της εγχώριας παραγωγής γάλακτος.


Εξάλλου, σε δηλώσεις του, ο κ. Συλικιώτης είπε ότι η περίοδος ισχύς του διατάγματος παρέχει την ευκαιρία σε όλους τους εμπλεκομένους να κάνουν δεύτερες σκέψεις.