εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Προβιοτικά για την πρόληψη της μόλυνσης πουλερικών σε εκκόλαψη από σαλμονέλα

0 comments
Προβιοτικά για την πρόληψη της μόλυνσης πουλερικών σε εκκόλαψη από σαλμονέλα

 

 

Η πρώτη μελέτη σχετικά με την εφαρμογή προβιοτικών σε μορφή σπρέι σε αυγά για τη μείωση της σαλμονέλας σε νεοσσούς θα ξεκινήσει σύντομα στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ των ΗΠΑ. Στοχεύοντας στη μόλυνση από σαλμονέλα και την εξάπλωσή της σε πολλαπλά στάδια ανάπτυξης, ο κίνδυνος για τους καταναλωτές θα μπορούσε να μειωθεί σημαντικά.

 

 

Στόχος είναι να μελετηθεί η επίδραση ενός προβιοτικό συμπληρώματος για τον έλεγχο της σαλμονέλας και σε νεοσσούς και να τους βοηθήσει να αναπτύξουν ένα υγιές μικροβίωμα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, θα ψεκαστούν μη εκκολαφθέντα αυγά με ένα προβιοτικό συμπλήρωμα και θα παρέχεται στους νεοσσούς μετά την εκκόλαψη ένα επιπλέον συμπλήρωμα μέσω του νερού τους, πριν μεταφερθούν στη μονάδα πάχυνσης και στη συνέχεια για λίγες ημέρες.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εκτιμά ότι η Σαλμονέλα προκαλεί περίπου 1,35 εκατομμύρια μολύνσεις, 26.500 νοσηλείες και 420 θανάτους στις ΗΠΑ κάθε χρόνο. Οι περισσότερες από αυτές τις μολύνσεις είναι τροφιμογενείς και οι ένοχοι θεωρείται ότι είναι αυγά και πουλερικά.