εγγραφείτε: Άρθρα

leader

ΚΑΛΗ (ΔΙΑ)ΤΡΟΦΗ και Μεταρρύθμιση της ΚΑΠ

0 comments
ΚΑΛΗ (ΔΙΑ)ΤΡΟΦΗ και Μεταρρύθμιση της ΚΑΠ

 

Οι οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών πίσω από τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Δράσης για την «Καλή (δια)Τροφή – Καλή Αγροτική Παραγωγή» έχουν γράψει μια ανοικτή επιστολή προςτους Υπουργούς Γεωργίας της ΕΕ με αιτήματα που αφορούν τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ.

Η κεντρική αντίληψη είναι: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο, βιώσιμο σύστημα διατροφής και γεωργίας με μια δίκαιη, υγιή και πράσινη ΚΑΠ που θα εξυπηρετεί τους ανθρώπους και όχι τις εταιρείες».

Μέσα από την πλατφόρμα WE MOVE διακινήθηκε η ανοιχτή επιστολή με τη μορφή διαδικτυακής αίτησης.

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις 19 Νοεμβρίου με θέμα τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ πραγματοποιήθηκε μια δημόσια διαμαρτυρία και παραδόθηκε το αίτημα στους υπουργούς.

Στην επιστολή αναφέρονταν τα εξής:

Η βιομηχανική γεωργία σκοτώνει τις μέλισσες και άλλα σημαντικά ζώα της άγριας πανίδας με τα φυτοφάρμακα, χρησιμοποιεί υπερβολικές ποσότητες λιπάσματος, και βασανίζει τα ζώα στα εργοστασιακά γεωργικά συστήματα. Δισεκατομμύρια ευρώ από τις Βρυξέλλες κάθε χρόνο επιδοτούν τέτοιες πρακτικές! Οι υπουργοί της ΕΕ συζητούν τώρα πώς θα διανεμηθούν τα χρήματα για τη γεωργία στο μέλλον. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να σημάνουμε τον συναγερμό!

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Δράσης για την «Καλή (δια)Τροφή – Καλή Αγροτική Παραγωγή» – υποστηριζόμενες από αγρότες, καταναλωτές και περιβαλλοντικούς ακτιβιστές από περισσότερες από 20 ευρωπαϊκές χώρες – καλούν τους υπουργούς της ΕΕ να οικοδομήσουν ένα καλύτερο σύστημα διατροφής και γεωργίας το οποίο θα χαρακτηρίζεται από αλληλεγγύη για τους πολίτες και τις περιφέρειες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ακολουθήστε τους και διεκδικήστε μια δίκαιη, υγιή και πράσινη ΚΑΠ! Οι υπουργοί της ΕΕ θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν το μέλλον της γεωργικής πολιτικής στην ΚΑΠ όταν θα παραδώσουμε τις υπογραφές μας. Υπογράψτε το αίτημα μας και υποστηρίξτε ένα δίκαιο και υγιεινό σύστημα διατροφής για τους ανθρώπους, τα ζώα και τον πλανήτη:
(Link της διαδικτυακής αίτησης: https://act.wemove.eu/campaigns/goodfoodgoodfarming)

Ιστορικό

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΔΡΑΣΗΣ 2018
Στις 27 και 28 Οκτωβρίου αγρότες, καταναλωτές, ακτιβιστές και πολίτες από όλη την Ευρώπη ενώνουν τις δυνάμεις τους για να διεκδικήσουν μια θεμελιώδη αλλαγή στη διατροφή και τη γεωργία μας, απαιτώντας γεωργικές πολιτικές που προωθούν τη μετάβαση προς μια καλύτερη και βιώσιμη κοινωνία με ποιοτικά τρόφιμα για όλους. Αυτό το Σαββατοκύριακο, ειρηνικές διαδηλώσεις, πικνίκ διαμαρτυρίας και διάφορες άλλες δράσεις έλαβαν χώρα σε 35 ευρωπαϊκές πόλεις και χωριά. Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Δράσης για την «Καλή (δια)Τροφή – Καλή Αγροτική Παραγωγή» οργανώνονται από έναν συνασπισμό περίπου 80 πανευρωπαϊκών οργανώσεων και ομάδων της κοινωνίας των πολιτών από 22 ευρωπαϊκές χώρες.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο: www.gfgf.eu

WE MOVE
Το We Move είναι ένας οργανισμός που διοργανώνει online εκστρατείας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο με σκοπό να ενώσει τους πολίτες και να ενισχύσει τη δημοκρατία στην Ευρώπη.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο: https://www.wemove.eu/mission

Πηγή: ΑγροΟικόΠολις