εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Ιταλία: Χοιροτροφική παραγωγή

0 comments

 Η χοιροτροφική παραγωγή στην Ιταλία βιομηχανοποιήθηκε και εκσυγχρονίστηκε την πρώτη δεκαετία του αιώνα. Ενώ το 83,3% των χοιροτροφικών μονάδων εξαφανίστηκαν, ο συνολικός αριθμός των χοίρων αυξήθηκε κατά 8,5% και ο μέσος αριθμός των χοίρων ανά εκμετάλλευση αυξήθηκε κατά 500%.  Η ιταλική χοιροτροφία αναδιοργανώνεται στο πλαίσιο, λιγότερες μονάδες, περισσότεροι χοίροι.
Στην Ιταλία το 2000 λειτουργούσαν 156.818 χοιροστάσια, ενά δέκα χρόνια αργότερα μόνο 26.197, οι οποίες βρίσκονται κυρίως στη Σαρδηνία και στις περιοχές της Λομβαρδίας και της Καλαβρίας. Γενικά, οι περισσότερες χοιροτροφικές μονάδες της Ιταλίας βρίσκονται στη βόρεια Ιταλία. Υπάρχουν κάποιες διαφορές μεταξύ του κλάδου στην Ιταλία και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Συχνά διατυπώνονται διαφωνίες μεταξύ των παραγωγών και των μεταποιητών, γεγονός που χαροποιεί τους μεγαλεμπόρους. Μόνο το 14% της συνολικής αλυσίδας γγγύρω από το χοιρινό κρέας, βρίσκεται στα χέρια των χοιροτρόφων και αυτό το κενό γεμίζει από μεγάλες βιομηχανίες ζωοτροφών. Η προστιθέμενη αξία της χοιροτροφικής παραγωγής έχει αυξηθεί κατά 14% μεταξύ 2010 και 2012.