εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Κίνα: Εισαγωγές Χοιρινού Κρέατος

0 comments

 Παρά την υψηλή ξηρασία στις ΗΠΑ και τις υψηλές τιμές των δημητριακών, οι εισαγωγές χοιρινού κρέατος στην Κίνα από τις ΗΠΑ μάλλον εμφανίζονται αυξημένες το δεύτερο εξάμηνο του 2011. Η αυξημένη ζήτηση για χοιρινό κρέας στην Κίνα οδηγεί σε αυξημένες εισαγωγές καλαμποκιού. Σε έρευνα, διαπιστώνεται ο αυξημένος ρόλος της Κίνας στην παγκόσμια εξέλιξη των πραγμάτων στον κλάδο της χοιροτροφίας και του χοιρινού κρέατος. Η επίδραση αυτή φαίνεται στη διαμόρφωση της ζήτησης άρα και των τιμών σε διεθνές επίπεδο. Σύμφνα με την έρευνα, αν οι τρέχουσες τάσεις επιβεβαιωθούν και συνεχιστούν, ως προς την παραγωγή χοιρινού κρέατος και τον εκσυγχρονισμό του κλάδου στην Κίνα, οι εισαγωγές καλαμποκιού μπορεί να φθάσουν τους 20 εκατομμύρια τόννους το χρόνο και για περίοδο τα επόμενα 5 χρόνια. 

 

Οι διαδικασίες εκσυγχρονισμού της χοιροτροφίας στην Κίνα θα δείξουν σύντομα εάν θα καταστεί ή θα βρίσκεται πολύ κοντά στο να καταστεί αυτάρκης σε χοιρινό κρέας ή αν θα γίνει ή μεγαλύτερη εισαγωγός σε χοιρινό κρέας χώρα. Καθοριστικός παράγοντας γι’ άυτήν την εξέλιξη θα είναι η δυνατότητα να είναι αυτάρκης σε καλαμπόκι ή έστω να μπορεί να εισάγει τις απαραίτητες για τη χοιροτρογία ποσότητες καλαμποκιού.

 

Η Κίνα πιθανόν να συνεχίσει να είναι εισαγωγέας και σε χοιρινό κρέας και σε καλαμπόκι, τουλάχιστον για το προσεχές μέλλον. Ο τομέας του χοιρινού κρέατος στην Κίνα βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο, από τα παραδοσιακά χοιροστάσια σε σύγχρονα εμπορικά χοιροστάσια. Ενώ και τα χοιροστάσια και οι μεταποιητικές μονάδες βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης, ο συντονισμός μεταξύ των δύο είναι ανύπαρκτος.