εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Γραφείο του FAO στη Μόσχα

0 comments

 

 
Ο Οργανισμός Γεωργίας και Τροφίμων FAO του ΟΗΕ αποφάσισε να εγκαταστήσει γραφείο – σύνδεσμο στη Μόσχα με στόχο τη συνεργασία της Ρωσίας με το FAO στα ζητήματα της γεωργίας και της ασφάλειας των τροφίμων.
 
 
 
Ο Γενικός Διευθυντής του FAO, José Graziano, δήλωσε σχετικά: Το άνοιγμα του γραφείου – συνδέσμου στη Μόσχα δίνει καινούργιες ευκαιρίες στην επίτευξη του κοινού μας στόχου και της δυνατότητας της Ρωσίας στη γνώση στους τομείς της γεωργίας, των τροφίμων, της αλιείας και των δασών. Ο κ. Graziano τόνισε, ότι τα επόμενα βήματα της συνεργασίας θα είναι η προετοιμασία πλαισίου συμφωνίας μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του FAO πάνω στη στρατηγική της συνεργασίας στους τομείς της γεωργίας και της ασφάλειας των τροφίμων. Γεωγραφικά, η συνεργασία θα εστιάσει στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Ασίας και του Καυκάσου.

Την τελετή των εγκαινίων παρακολούθησε και ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο FAO, Alexander Gorban, ο οποίος είπε: Δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στο άνοιγμα του γραφείου στη Μόσχα. Αυτό σημαίνει στενότερη συνεργασία της Ρωσίας με το FAO από τη μια και τις εταιρείες τροφίμων, τις αγροτικές επιχειρήσεις και τους επιστήμονες. Ελπίζουμε, ότι θα ξεκινήσουν προγράμματα κοινά FAO – Ρωσίας, ώστε να υπάρξει διάχυση της τεχνογνωσίας του  FAO στη ρωσική γλώσσα και κοινωνία και να ενδυναμώσει τη θέση του Οργανισμού στην ευρύτερη περιοχή, ιδιαίτερα στις χώρες της Οικονομικής Ένωσης της Ευρασίας.

Η Ρωσική Ομοσπονδία έγινε μέλος του FAO το 2006. Από τότε, η σχέση συνεργασίας  εστιάστηκε στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης και της Ασίας, καθώς και του κόσμου στους τομείς προτεραιότητας, δηλαδή γεωργία και ασφάλεια των τροφίμων και εφαρμογή του Κώδικα Τροφίμων (Codex Alimentarius). Το σημαντικό είναι η καθιέρωση διεθνών προτύπων για τα τρόφιμα και σε αυτό ακριβώς είναι που φιλοδοξεί το γραφείο του FAO στη Μόσχα να συμβάλει.