εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Πανθεσσαλική Σύσκεψη Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών

0 comments

 Ο καθορισμός όλων των απαιτούμενων πρωτοβουλιών για την άμεση επίλυση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει σύσσωμος ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας, ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΑΣ Βόλου, κ. Νικήτα Πρίντζου.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την συνάντηση αναφέρονται τα εξής:

«Στη σημερινή συνάντηση των Προέδρων των Ε.Α.Σ Θεσσαλίας στην συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε , κοινή διαπίστωση όλων είναι το αδιέξοδο στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο για τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους και το μεγάλο πρόβλημα της ρευστότητας.


Οι νομοθετικές λύσεις, τις οποίες επέβαλλε ο ν.4015/2011 και ο οποίος δεν προχώρησε με ευθύνη του τ. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκανδαλίδη, διότι δεν συστήθηκε η Εποπτική Αρχή βάσει του Νόμου και οδήγησε σε στασιμότητα όλες τις δραστηριότητες των Ε.Α.Σ.

 

Αποφασίστηκε νέα συνάντηση στην Κατερίνη, την Τετάρτη (11/07/12), σε μια συνάντηση Ενώσεων Θεσσαλίας – Βόρειας Ελλάδος – Δυτικής Μακεδονίας, στο εξής πλαίσιο:

·         Το μέλλον της ΑΤΕ να μείνει στον κρατικό πυλώνα για στήριξη του αγροτικού κόσμου: ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις υποχρεώσεις των Ε.Α.Σ, έναρξη άμεσου διαλόγου και ενημέρωση για το μέλλον της ΑΤΕ

·         Άμεση νομοθετική εξέλιξη του ν. 4015/2011 και τις τροπολογίες τις οποίες έχουν ήδη καταθέσει για ένα συνεταιριστικό κίνημα καθαρό και δυνατό.

·         Άμεσες πρωτοβουλίες της πολιτείας για το κόστος παραγωγής , για την αποπληρωμή αγροτικών προϊόντων από την αγορά, έλεγχο των εφοδίων της αγοράς που εκτόξευσε το κόστος παραγωγής.

·         Το ανώτερο Συνεταιριστικό όργανο η ΠΑΣΕΓΕΣ να πάρει άμεσες πρωτοβουλίες για λύση του αδιεξόδου στο οποίο περιήλθαν οι Ενώσεις».