εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Παραγωγή Αραβοσίτου στην Ευρώπη

0 comments
 
Με βάση τις τελευταίες εκτιμήσεις του USDA, η παγκόσμια παραγωγή αραβοσίτου, καθώς και  η παραγωγή αραβοσίτου στην ΕΕ αναμένεται να αυξηθούν το 2015.
 
 
 
Συγκεκριμένα:
 
Η παγκόσμια παραγωγή αραβοσίτου ανέλθει σε 990,32 εκατομμύρια τόνους, αυξημένη κατά 0,11% σε σχέση με το έτος, σύμφωνα με έκθεση του τμήματος Δημητριακών της Διεύθυνσης Παραγωγής και Αξιοποίησης Προϊόντων Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 
Η παραγωγή αραβοσίτου στην ΕΕ θα αυξηθεί κατά 13,81 εκατ. τόνους και θα ανέλθει σε 73 εκατ.τόνους το οποίο αποτελεί ρεκόρ παραγωγής. Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης σημειώνουν τη μεγαλύτερη αύξηση για παράδειγμα, η Ουγγαρία αύξηση 35% σε 9,1 εκατ. τόνους.
 
Οι ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες και οι καλοκαιρινές βροχοπτώσεις βοήθησαν στην αύξηση της απόδοσης κατά 15% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, η οποία ανέρχεται σε 7,62 τόνους ανά εκτάριο. Οι δύο πρώτες χώρες σε παραγωγή αραβοσίτου στην ΕΕ αύξησαν τη παραγωγή τους και ειδικότερα στη Γαλλία καταγράφηκε αύξηση κατά 15 % σε 17 εκατ. Τόνους, ενώ στην Ιταλία η αύξηση ήταν 15% σε 8,2 εκατ. τόνους.