εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Μητρώο Εμπόρων

0 comments

 Μέχρι το τέλος του έτους θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις οι έμποροι αγροτικών προϊόντων για την εγγραφή τους στο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων μετά την παράταση που δόθηκε από το ΥΠΑΑΤ. Ο σημαντικότερος λόγος της παράτασης εγγραφών είναι οι αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις που πρέπει να διευθετηθούν για την ορθή λειτουργία του νόμου.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στο Μητρώο θα πρέπει να εγγράφονται φυσικά ή νομικά πρόσωπα, τα οποία δραστηριοποιούνται στην Επικράτεια ως έμποροι αγροτικών προϊόντων, εφοδίων και εισροών ή προβούν σε έναρξη άσκησης του επαγγέλματος του εμπόρου έως τις 30/11/2012.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ εφόσον κάποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο προβεί στην έναρξη άσκησης επαγγέλματος του εμπόρου μετά τις 30/11/2012, υποχρεούται να υποβάλει την αίτηση, μετά των απαιτούμενων δικαιολογητικών, άμεσα και σε καμία περίπτωση πέραν του ενός μηνός από την έναρξη άσκησης του επαγγέλματός του. Η αίτηση εγγραφής υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΥπΑΑΤ.

Η δημιουργία του Μητρώου Εμπόρων Γεωργικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών απορρέει από το νόμο 3955/20-4-2011 (ΦΕΚ Α’ 89). Κύριος σκοπός του είναι η εμπέδωση της αξιοπιστίας και της ασφάλειας των σχετικών με τα αγροτικά προϊόντα συναλλαγών, γεγονός που εναρμονίζεται απόλυτα με τη γενική – εθνική και κοινοτική – τάση για τη διαφάνεια, την πιστοποίηση και την αξιολόγηση των εμπλεκομένων στη διακίνηση προϊόντων του αγροτικού τομέα.