εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Κατανάλωση Χοιρινού Κρέατος

0 comments

 Την πρώτη θέση στις διατροφικές προτιμήσεις των καταναλωτών παραμένει το κρέας, το οποίο δεν πτοείται από τις παντός τύπου κρίσεις, παρά μόνο από τη μόδα των καιρών.

Ενδεικτικό είναι, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Διατροφής και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), ότι τα βοοειδή που βρίσκονταν στην κορυφή τη δεκαετία του ‘60, καλύπτοντας το 40% της κατανάλωσης κρέατος, το 2007 είχαν υποχωρήσει στο 23%, ενώ πλέον το χοιρινό είναι σήμερα η βασική επιλογή κρέατος, με κατανάλωση που φτάνει τους 99 εκατομμύρια τόνους το χρόνο παγκοσμίως.