εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Διεθνής Έκθεση Τροφίμων

0 comments

H διεθνής έκθεση τροφίμων Seoul Food & Hotel θα διοργανωθεί στο εκθεσιακό κέντρο KINTEX της Σεούλ από 12 έως 15 Μαΐου 2015.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη κορεατική διεθνή έκθεση τροφίμων, ποτών και εξοπλισμού, η οποία καλύπτει έκταση 53 χιλ. τ.μ., με τη συμμετοχή 1200 επιχειρήσεων από 45 χώρες και την επισκέπτονται με 50 χιλ άτομα.

Η Νότια Κορέα είναι η 13η μεγαλύτερη οικονομία και η 7η εμπορική δύναμη παγκοσμίως, με 50 εκατ. πληθυσμό. Το συνολικό μέγεθος της κορεατικής αγοράς τροφίμων ανέρχεται σε $ 70 δις, στα οποία αντιστοιχούν εισαγωγές $ 23,5 δις.

Από 1-7-2011 ισχύει η Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών Κορέας – ΕΕ, με την οποία αίρονται οι δασμοί, άμεσα ή με κάποια μεταβατική περίοδο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Ειδικά για τα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, προωθείται η σύναψη συμφωνίας αμοιβαίας αναγνώρισης, η οποία είναι στο τελικό στάδιο και θα τεθεί πολύ σύντομα σε ισχύ. Με την άρση των προβλημάτων πιστοποίησης, αναμένεται σημαντική αύξηση των κορεατικών εισαγωγών βιολογικών προϊόντων.

Επειδή οι προοπτικές για τα ελληνικά τρόφιμα στην κορεατική αγορά είναι πολύ θετικές, επιβάλλεται η συμμετοχή μας στη συγκεκριμένη έκθεση, καθώς αποτελεί τον αποτελεσματικότερο τρόπο προώθησής τους στην Κορέα.

Η ιστοσελίδα της έκθεσης είναι http://www.seoulfoodnhotel.co.kr
Το Γραφείο ΟΕΥ θα παράσχει την πλήρη υποστήριξή του, είτε σε ενδεχόμενη εθνική συμμετοχή, είτε σε μεμονωμένες συμμετοχές από επιχειρήσεις.