εγγραφείτε: Άρθρα

leader

14η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας

0 comments

 

 
Στον αγώνα κατά των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών είναι αφιερωμένη η 14η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας που οργανώνει, από 18 έως 21 Σεπτέμβρη 2014, η ΟικόΣφαιρα Καρδίτσας. 
 
 
 
Η ΟικόΣφαιρα Καρδίτσας είναι Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.
 
Συνδιοργανωτές είναι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (η διοργάνωση εντάσσεται στο νέο θεσμό του ΥΠΑΑΤ «Θεσμοφόρια 2014»), η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο Δήμος Καρδίτσας, το Europe Direct Καρδίτσας της ΑΝΚΑ ΑΕ, το  Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρδίτσας, η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών – Τοπική Διοίκηση Καρδίτσας, ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ Καρδίτσας και το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων.
 
Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις (στο είδος της) που υλοποιούνται όχι μόνον σε επίπεδο Θεσσαλίας, αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο και αυτό αποδεικνύεται από το έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή στην Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Χειροτεχνίας και Οικολογικών Δραστηριοτήτων που, όπως κάθε χρόνο, θα λειτουργήσει στο άλσος του Παυσιλύπου.
 
Οι αιτήσεις από την πλευρά βιοκαλλιεργητών, χειροτεχνών με οικολογικά είδη χειροτεχνίας, αλλά και από περιβαλλοντικές οργανώσεις και οργανισμούς ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων υπήρξαν και φέτος κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικές καθώς αναμένεται να καλυφθούν 50 συνολικά περίπτερα.
 
Εκτός από την Εκθεσιακή Αγορά, το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει και την πραγματοποίηση ημερίδας με θέμα «Γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί : Οι κίνδυνοι, τα προβλήματα και οι λύσεις», με εισηγητές καταξιωμένους επιστήμονες οι οποίοι πρόκειται να αναλύσουν μία σειρά από σημαντικά ζητήματα, όπως οι επιπτώσεις των μεταλλαγμένων στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον και ο ρόλος των καταναλωτών καθώς και των παραγωγών απέναντι σε όλη αυτή την κατάσταση.
 
Ποικίλο και ενδιαφέρον θα είναι και το πρόγραμμα όλων των υπόλοιπων παράλληλων δράσεων και εκδηλώσεων που θα απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους.
 
Σκοπός της Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας είναι η ενημέρωση και πληροφόρηση της κοινωνίας γύρω από περιβαλλοντικά θέματα και βιολογικά προϊόντα, αλλά και η κατάθεση μιας άλλης πρότασης, ενός εναλλακτικού τρόπου παραγωγής και τρόπου ζωής προς κάθε πολίτη και φυσικά και προς αγρότες και καταναλωτές.