εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Εισφορές στον ΕΛΓΑ

0 comments

 

 
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση καθορίζεται ο χρόνος της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2013, μέχρι 01-09-2014.
 
 
 
Την απόφαση με Αριθμ. Πρωτ.: 675/92751/11 Αυγούστου 2014, με την οποία έγινε «Ανάθεση στον ΕΛ.Γ.Α. της υλοποίησης του προγράμματος κρατικών οικονομικών ενισχύσεων: Μέτρα υπέρ των παραγωγών της χώρας που οι γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από θεομηνίες (πλημμύρες) δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλες, υπερβολικές βροχοπτώσεις, παγετό, χιόνι, χαλάζι) και ασθένειες (περονόσπορος στα αμπέλια) ως αποτέλεσμα δυσμενών καιρικών συνθηκών, κατά τη χρονική περίοδο Ιανουάριος -Δεκέμβριος 2011», υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί.
 
Στην απόφαση προβλέπεται ότι ως «Ασφαλίσιμοι κίνδυνοι» ορίζονται εκείνοι οι κίνδυνοι οι οποίοι φαίνονται στον πίνακα Ι του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ του εγκεκριμένου από την Επιτροπή προγράμματος Ν 414/2007.
 
Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία κοινοποιείται στην Ε.Ε., μπορούν να προστίθενται στον εν λόγω Πίνακα νέοι ασφαλίσιμοι κίνδυνοι.
 
Στην απόφαση αναφέρεται: 
 
Εγκρίνουμε τη λήψη των πιο κάτω μέτρων και αναθέτουμε στον ΕΛ.Γ.Α. την υλοποίησή τους, υπέρ των παραγωγών της χώρας που οι γεωργοκτηνοτροφικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από θεομηνίες (πλημμύρες) δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλες, υπερβολικές βροχοπτώσεις, παγετό, χιόνι, χαλάζι) και ασθένειες ως αποτέλεσμα δυσμενών καιρικών συνθηκών (περονόσπορος στα αμπέλια), κατά τη χρονική περίοδο Ιανουάριος -Δεκέμβριος 2011.
 
Οι δικαιούχοι, οι τομείς ενισχύσεων, το ύψος των ενισχύσεων, οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης των ενισχύσεων, καθώς και οι γενικοί όροι εφαρμογής τους ορίζονται στο εγκεκριμένο Ν. 414/2007 πρόγραμμα.