εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου Τουρκίας – Ρωσίας

0 comments

 

 
Η Τουρκία υπέβαλε σχέδιο για τη δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου με την Τελωνειακή Ένωση της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και του Καζακστάν.
 
 
 
Αυτό δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Οικονομίας, μετά από τις συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του, εν μέσω της δυσφορίας της Τουρκικής κυβέρνησης για τη μη αποδοχή από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης μιας αντίστοιχης συμφωνίας. 

Κατά τη συνεδρίαση των υπουργών εμπορίου των G-20, στο Σίδνεϋ, ο Ρώσος υπουργός Οικονομίας, Αλεξέι Ουλιουκάιεφ, δήλωσε ότι ο Τούρκος υπουργός Οικονομίας, Νιχάτ Ζεϊμπέκι, πρότεινε την καθιέρωση ενός συστήματος που θα άρει τα εμπόδια στο εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών.
 
«Έχουμε συζητήσει την πιθανότητα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένου του σχηματισμού μιας ζώνης ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Τελωνειακής Ένωσης (Ρωσίας, Λευκορωσίας και Καζακστάν) και της Τουρκίας. Έχουμε συμφωνήσει να δημιουργήσουμε τον προσεχή Σεπτέμβριο μια ομάδα εργασίας και να ξεκινήσουμε μια πιο λεπτομερή συζήτηση για αυτήν την δυνατότητα και την προοπτική», φέρεται να είπε ο κ. Ουλιουκάιεφ.