εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Αλλαγές στο Θεσμικό Πλαίσιο του ΕΛΓΑ

0 comments

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Βασίλη Έξαρχου θα πρέπει να αναμένεται αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων με μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των αιγοπροβατοτρόφων. 
 
 
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Βασίλης Έξαρχος στη διάρκεια επίσκεψής του στη Λάρισα ανέφερε, ότι μέσα στο 2014 θα έχει ολοκληρωθεί η πολυαναμενόμενη αναλογιστική μελέτη του ΕΛΓΑ και εφόσον η διοίκηση του Οργανισμού Ασφαλίσεων και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ θα έχουν στα χέρια τους τα αποτελέσματά της, θα μπορούν να ξεκινήσουν τις συζητήσεις με τις αγροτικές οργανώσεις για να καταλήξουν στην αναμόρφωση του νέου θεσμικού πλαισίου του ΕΛΓΑ. Σύμφωνα με τον κ. Έξαρχο, οι αλλαγές αυτές θα αφορούν τους καλυπτόμενους κινδύνους, τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων αλλά και την αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων.
 
Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ έκανε γνωστό ότι πλέον ο Οργανισμός έχει στην διάθεσή του στοιχεία 3 ετών και έτσι μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με το αν οι ασφαλιστικές εισφορές που πληρώνουν κάποιες κατηγορίες παραγωγών είναι δίκαιες ή όχι. Χαρακτηριστικά ανέφερε το παράδειγμα των αιγοπροβατοτρόφων οι οποίοι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει ο ΕΛΓΑ πληρώνουν υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές σε σχέση με όσους ασχολούνται με τη φυτική παραγωγή. Αυτές λοιπόν οι ασφαλιστικές εισφορές θα αναπροσαρμοστούν προς τα κάτω.