εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Αγορά Βοδινού Κρέατος

0 comments

 

 
Αποτέλεσμα της ξηρασίας, που επικρατεί στην Αυστραλία, είναι η μείωση της προσφοράς βοδινού κρέατος και η εξ αυτής άνοδος των τιμών του βοδινού.
 
 
 
Η μειωμένη προσφορά βοδινού κρέατος  επιβαρύνει την ήδη µειωµένη παγκόσµια παραγωγή.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Γεωργίας της Αυστραλίας, το 79% της Πολιτείας Κουήνσλαντ της Αυστραλίας βρίσκεται αντιµέτωπο µε παρατεταµένη ανοµβρία, γεγονός που έχει οδηγήσει σε µείωση του αριθµού των εκτρεφόµενων βοοειδών, καθώς οι κτηνοτρόφοι δυσκολεύονται να ταΐσουν τα ζώα. 

Την ίδια στιγµή, ο αριθµός των βοοειδών που εκτρέφονται στις ΗΠΑ είναι ο χαµηλότερος των τελευταίων 63 ετών, µε αποτέλεσµα οι χρηµατιστηριακές τιµές στο Σικάγο, να διαµορφώνονται στα υψηλά στων 146 σεντς ανά λίµπρα, αφού προηγουµένως έφτασαν και τα 152 σεντς. 
 
Στην ελληνική αγορά, οι τιµές των βοοειδών καλής διάπλασης και µέσης πάχυνσης (R3) διαµορφώνονται στα 4,25 ευρώ το κιλό, σύµφωνα µε στοιχεία του ΥΠΑΑΤ. Στα σφάγια πολύ καλής διάπλασης (U) οι τιµές φτάνουν τα 4,51-4,78 ευρώ το κιλό. 
Στη γερµανική αγορά, η µέση τιµή διαµορφώνεται στα 3,74 ευρώ το κιλό. 

Σύµφωνα µε τα στοιχεία της Κοµισιόν, η µέση τιµή στα βοοειδή καλής διάπλασης διαµορφώθηκε στα 3,95 ευρώ το κιλό και για τα καλής διάπλασης σφάγια στα 3,09 ευρώ το κιλό.