εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Συμψηφισμός Χρεών Αγροτών

0 comments

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Θεοχάρη εξετάζεται συμψηφισμός για χρέη αγροτών προς το δημόσιο με χρήματα από επιστροφή ΦΠΑ και φόρο για πετρέλαιο αλλά όχι με επιδοτήσεις.
 
 
 
Δεν υπάρχει δυνατότητα κατάσχεσης των επιδοτήσεων, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για την εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 11 του νόμου 3943, που ψηφίστηκε τον Μάρτιο του 2011, και στο αν προβλέπεται οι φορολογικές αρχές να μπορούν να προχωρήσουν σε κατασχέσεις αγροτικών επιδοτήσεων για να εισπράξουν εφάπαξ χρέη προς το Δημόσιο, που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα.
 
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν οι Φορολογικές Αρχές μπορούν να προχωρήσουν και σε κατασχέσεις αγροτικών επιδοτήσεων για να εισπράξουν εφάπαξ χρέη προς το Δημόσιο που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα, ο κ. Θεοχάρης τονίζει: «Νομίζω ότι δεν υπάρχει δυνατότητα κατάσχεσης των επιδοτήσεων, αλλά σε περίπτωση που η επιδότηση δίνεται μέσω της εφορίας, τότε πράγματι, εξετάζεται αν πρέπει αν γίνει συμψηφισμός. Αλλά νομίζω ότι οι επιδοτήσεις δίνονται υπό κανονικές συνθήκες μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ, οπότε δεν νομίζω ότι τίθεται τέτοιο θέμα. Υπάρχει θέμα με τις επιστροφές του ΦΠΑ ή με το αγροτικό πετρέλαιο ίσως, τέτοιου είδους πράγματα αλλά όχι με τις επιδοτήσεις».