εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Οι Κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας για τις Κινητοποιήσεις

0 comments
 
 
Μετά τη συνάντηση με τον κ. Τσαυτάρη θα αποφασίσουν οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας για τη στάση που θα κρατήσουν σχετικά με τις κινητοποιήσεις.
 
 
 
Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας συνεδρίασε στις 12 Νοέμβρη και αποφάσισε να κάνει Γ.Σ. μετά τις 16 Νοέμβρη δηλαδή μετά τη συνάντηση με τον υπουργό όπου και θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας έχει ως εξής: 

Σήμερα 12 Νοεμβρίου συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας κτηνοτρόφων και κτηνοτροφικών συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας.
 
Ο κτηνοτροφικός κόσμος της περιοχής μας είναι ανάστατος. Οι κακές πληρωμές των επιδοτήσεων των τελευταίων ημερών έφεραν την απελπισία στους κτηνοτρόφους που ενόψει του χειμώνα περίμεναν να καλύψουν πάγιες υποχρεώσεις.
 
Συζητήθηκαν τα θέματα των κακών πληρωμών και το θέμα των βοσκοτόπων πυροδότησε την ήδη κακή οικονομική κατάσταση των παραγωγών.
 
Η διαφάνεια και η διευθέτηση στο θέμα των βοσκοτόπων θα πρέπει να είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια, διότι αποτελεί βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας.
 
Η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων μετά από την αποδοχή της πρόσκλησης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη να συναντηθεί μαζί μας για μια πλήρη ενημέρωση της υπάρχουσας κατάστασης και ειδικά για το θέμα της νέας ΚΑΠ  την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη αποφασίσαμε ότι:
 
Μετά το πέρας της συνάντησης και αναλόγως τις εξελίξεις που θα προκύψουν θα προβούμε σε Γενική Συνέλευση των μελών μας για να καθορίσουμε την περεταίρω στάση μας.