εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Σκάνδαλο με Κρέας στη Γερμανία

0 comments

 

Εισαγγελείς ερευνούν για ένα πιθανό νέο ευρωπαϊκό σκάνδαλο με προϊόντα κρέατος στην βόρεια Γερμανία, σύμφωνα με Γερμανούς αξιωματούχους, μετά σχετικές πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης.
 
 
 
Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, υπάρχουν υποψίες για την επεξεργασία μολυσμένου κρέατος από ένα εργοστάσιο. Οι εισαγγελείς του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας άρχισαν έρευνα για ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος μετά τις αναλύσεις που έκαναν εκεί οι αρχές τον Ιούνιο, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Προστασίας του Καταναλωτή του κρατιδίου. 
 
Υπάρχουν υποψίες ότι η επιχείρηση αυτή είχε εκδώσει ψευδείς επιγραφές και έγγραφα για την προέλευση του κρέατος αυτού, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι αρχές δεν έχουν κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι διανεμήθηκε για πώληση κρέας που δεν ήταν καλό. 
 
Σύμφωνα με δηλώσεις πρώην εργαζομένων στους δημοσιογράφους, η επιχείρηση φέρεται να αγόραζε σάπιο κρέας σε πολύ χαμηλές τιμές, το οποίο αναμείγνυε στη συνέχεια με φρέσκο, αλλάζοντας την ετικέτα που τα συνόδευε και χρησιμοποιώντας πλαστά κτηνιατρικά πιστοποιητικά. 

Το Ρόιτερς δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με κάποιον εκπρόσωπο της εταιρείας για να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές. Ωστόσο τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η εταιρεία απέρριψε τις πληροφορίες του Τύπου για την επεξεργασία σε μεγάλη κλίμακα μολυσμένου κρέατος.

Σύμφωνα με αναφορές του Spiegel, οι εργαζόμενοι που διαμαρτυρήθηκαν στη διεύθυνση για όσα συνέβαιναν εντός του εργοστασίου, όχι μόνον απολύθηκαν αλλά δέχθηκαν και απειλές. Μάλιστα υποστήριξαν ότι κάθε εβδομάδα το εργοστάσιο επεξεργάζονταν έως και 100 τόνους σάπιου κρέατος. Βίντεο, που τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο, φέρεται να δείχνει πώς οι εργαζόμενοι άλλαζαν τις ετικέτες προϊόντων, οι παλιές ετικέτες αφαιρούνταν με ένα πιστολάκι και τη θέση τους έπαιρναν στη συνέχεια νέες ετικέτες με άλλες ημερομηνίες λήξης. 

Η εισαγγελία του Όλντενμπουργκ έχει ξεκινήσει έρευνα σε βάρος της επιχείρησης επεξεργασίας κρέατος, που εδρεύει στο Μπαντ Μπέντχαϊμ της Κάτω Σαξονίας. Ήδη τον περασμένο Ιούνιο η υπηρεσία Προστασίας των Καταναλωτών και Ασφάλειας των Τροφίμων του κρατιδίου είχε πάρει δείγματα από το εργοστάσιο, προωθώντας τα στη γενική εισαγγελία. Στις εγκαταστάσεις τις επιχείρησης πραγματοποιήθηκε και νέος έλεγχος τον περασμένο Οκτώβριο.