εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Βρετανία: Εξαγωγές Κρέατος Αρνιών

0 comments

 

Αύξηση της τάξης του 15% σημείωσαν οι εξαγωγές κρέατος αρνιών της Μ. Βρετανίας το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου 2013 σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο πέρσι. 
 
 
Ο μεγαλύτερος εισαγωγέας του βρετανικού κρέατος αρνιού είναι η Γαλλία, καθώς αγόρασε πάνω από το 50% (34.324 τόνους) της εξαγόμενης ποσότητας.

Η Κίνα αύξησε τις εισαγωγές του βρετανικού κρέατος αρνιού κατά 231%, αγοράζοντας 7.856 τόνους το πρώτο μισό του 2013, το 1/10 της εξαγόμενης ποσότητας. Ωστόσο, ως επί το πλείστον ο μεγαλύτερος όγκος ήταν χαμηλής αξίας προϊόντα, όπως τα εντόσθια.  

Επίσης, η Νορβηγία και η Ολλανδία εισήγαγαν λιγότερο από το 10% του βρετανικού κρέατος αρνιού. 

Παρόλη όμως, την αύξηση των εξαγωγών, οι Bρετανοί εξαγωγείς αντιμετωπίζουν δυσκολίες, καθώς η παραγωγή δεν επαρκεί για να καλυφθεί η ζήτηση από το εξωτερικό, σύμφωνα, με τον εξαγωγέα Ζαν – Πιέρ Γκαρνιέρ, της Eblex (το βρετανικό οργανισμό για τα βοοειδή και τα πρόβατα).  Υπενθυμίζεται τέλος, ότι η βρετανική παραγωγή προβάτων και αρνιών δέχτηκε σημαντικό πλήγμα από τις ισχυρές χιονοπτώσεις του Μαρτίου και τώρα οι κτηνοτρόφοι αναμένουν ότι ίσως του χρόνου καταφέρουν να επανακάμψουν.