εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Πρόγραμμα Βρουκέλλωσης Αιγοπροβάτων

0 comments

 

 

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή του προγράμματος είναι η σήμανση και καταγραφή των ζώων, όπως αυτή προβλέπεται στην ισχύουσα νομοθεσία.
 
Σε σχετική του ανακοίνωση, το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, αναφέρει, ότι, προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στο πρόγραμμα για το μελιταίο πυρετό, θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου όλες οι απαραίτητες ενέργειες περί σήμανσης και καταγραφής των ζώων.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, πρόκειται στο αμέσως επόμενο διάστημα, να εφαρμοστεί το «Πρόγραμμα Ελέγχου και Εκρίζωσης της Βρουκέλλωσης των αιγοπροβάτων» (Μελιταίος Πυρετός) σε όλες τις εκμεταλλεύσεις αιγοπροβάτων με διενέργεια αιμοληψιών.

Συνεπώς οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει άμεσα :
•    Να τοποθετήσουν ηλεκτρονικά ενώτια (σκουλαρίκια) ή  βώλους σε όλα τα ζώα άνω των έξι μηνών που γεννήθηκαν μετά το 2009.
•    Να τοποθετήσουν τα συμβατικά ενώτια, σε όσα ζώα  γεννήθηκαν πριν το 2010 και δεν φορούν ενώτια
•    Να προσέλθουν στην υπηρεσία μας άμεσα, για να λάβουν έγκριση αγοράς μέσων σήμανσης, αν δεν  το έχουν κάνει ήδη
•    Να συμπληρώσουν τα «Μητρώα Αιγοπροβάτων» και να έχουν διαθέσιμα όλα τα έγγραφα της εκτροφής τους κατά την επίσκεψη των κτηνιάτρων.

Η υπηρεσία μας θα έρθει σε επαφή με τους κτηνοτρόφους προκειμένου να καθοριστεί η ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η αιμοληψία στην εκτροφή τους.

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Σάμου παρακαλείται να ενημερώσει τα μέλη του σχετικά με τις υποχρεώσεις τους.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνα: 22733/50440, 22733/53461, 22733/50423 και 22730/30648 (Κ.Κ.Καρλοβάσου).