εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Πρόγραμμα Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας

0 comments

 

Οι πρώτες γαλακτοβιομηχανίες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα συμβολαιακής κτηνοτροφίας της Πειραιώς ήδη έχουν συμφωνήσει.
 
 
Καινούριες συμφωνίες με γαλακτοπαραγωγούς και βιομηχανίες του κλάδου, μέσω της συμβολαιακής κτηνοτροφίας, πρόκειται να ανακοινώσει η Τράπεζα Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Θεσσαλία συμβόλαια θα υπογραφούν για παραγωγούς που παραδίδουν γάλα σε δύο βιομηχανίες, την «Όλυμπος» και την «Τυράς» και στις Σέρρες με μια, την Κρι Κρι. Το πρόγραμμα αυτό θα αποτελέσει συνέχεια των προγραμμάτων της Συμβολαιακής Γεωργίας που έχει ξεκινήσει το προηγούμενο διάστημα ο Όμιλος Πειραιώς και θα είναι το ίδιο με αυτό που ακολουθεί ήδη η Τράπεζα στις συμφωνίες της με τους ροδακινοπαραγωγούς, τους βαμβακοπαραγωγούς, και τους καπνοκαλλιεργητές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη Θεσσαλία ένας μεγάλος αριθμός παραγωγών (ίσως να φθάσουν τους 1.000), πρόκειται να συμφωνήσει με τις βιομηχανίες Τυράς και Όλυμπος.
 
Η εμπλοκή της Τράπεζας είναι ότι θα εκδώσει την γνωστή πλέον «χρεωστική κάρτα» σε κάθε παραγωγό, πιστώνοντας σε αυτή ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό. Με αυτό ο γαλακτοπαραγωγός θα είναι σε θέση να αγοράσει εγκαίρως τις ζωοτροφές που χρειάζεται η μονάδα του. Επίσης, το δάνειο του κτηνοτρόφου θα πληρώνεται από την βιομηχανία κατά τη εξόφληση του γάλακτος που έχει παραδώσει σε αυτήν.
 
Σχετικά με το αντίστοιχο πρόγραμμα στις Σέρρες αυτό θα αφορά λιγότερους κτηνοτρόφους (περίπου 50) που θα πουλήσουν την παραγωγή τους στη γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι.