εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Μ. Βρετανία: Επενδύσεις στα Χοιροστάσια

0 comments

 

 
Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα για τη χοιροτροφία, οι χοιροτρόφοι, αν και θα το ήθελαν, δεν μπορούν να επενδύσουν για τον εκσυγχρονισμό των εκμεταλλεύσεών τους. 
 
 
Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, η οποία είναι η πρώτη αυτού του τύπου, τα περισσότερα από τα κτίρια που εκτρέφονται οι χοίροι είναι τουλάχιστον 20 ετών. ΟΙ χοιροτρόφοι γνωρίζουν, ότι ένα καλύτερο περιβάλλον μέσα στο οποίο θα εκτρέφονται οι χοίροι θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες αποδόσεις. Αλλά δεν είναι σε οικονομική θέση τέτοια που να μπορούν να πραγματοποιήσουν επενδύσεις.
 
Μερικά από τα στοιχεία της έρευνας είναι:
 
  • To 90% των χοιροστασίων του δείγματος δεν διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις, ούτε σύγχρονο εξοπλισμό.
  • Οι χοιροτρόφοι δηλώνουν ότι θα επιθυμούσαν να εκσυγχρονίσουν τις μονάδες τους.
  • Υπάρχει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από την τελευταία αλλαγή στα χοιροστάσια, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει.
  • Πολλοί χοιροτρόφοι διαπιστώνουν, ότι η βελτίωση στην παρουσίαση των ζώων θα πρέπει να είναι ο κύριος λόγος, ώστε να αποφασίσουν να προχωρήσουν στις επενδύσεις στα μέσα παραγωγής και στον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό.
Η έρευνα επιβεβαιώνει, ότι παρά την καθυστέρηση στον εκσυγχρονισμό, οι χοιροτρόφοι διατηρούν τις μονάδες τους, έστω και με λιγότερες ανέσεις, έστω και με περισσότερη προσωπική εργασία.