εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Ζωοτροφές πουλερικών

0 comments

 

Επεκτείνουν την ηγετική τους θέση, οι ζωοτροφές πουλερικών, ως ο μεγαλύτερος κλάδος στη βιομηχανία σύνθετων ζωοτροφών στην Ευρώπη. 
 
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Βιομηχανιών Ζωοτροφών (FEFAC), η παραγωγή των ζωοτροφών για πουλερικά αυξήθηκε 1,5% το 2012, ξεπερνώντας οριακά την αύξηση παραγωγής στις ζωοτροφές των βοοειδών, και σε αντίθεση με την πτώση 2% στις ζωοτροφές για χοίρους. Η πτώση στους χοίρους οφείλεται στους νόμους για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων με στόχο τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των ζώων, γεγονός που επιταχύνει τη συρρίκνωση στα κοπάδια των χοίρων.

Η τάση αυτή αναμένεται να επεκταθεί το 2013, όταν η παραγωγή ζωοτροφών για πουλερικά θα σταθεροποιηθεί, αλλά η παραγωγή ζωοτροφών για χοίρους θα μειωθεί περαιτέρω κατά 1%.


Οι ευρωπαϊκοί αριθμοί των χοίρων έχουν μειωθεί κατά κεφαλή περισσότερο από 11 εκατ., φτάνοντας τα 148,5 εκατ. κεφάλια, κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.

Ωστόσο, οι αριθμοί των πουλερικών συνέχισαν να αυξάνονται, εξαιτίας της ζήτησης για σχετικά φθηνό κρέας, συμπεριλαμβανομένου περιοχές όπως η Δυτική και η Νότια Αφρική και η Σαουδική Αραβία, οι οποίες αντιπροσωπεύουν σημαντικές εξαγωγικές αγορές.

Οι κλάδοι των σύνθετων ζωοτροφών στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο για το 2012 συνολικά εξελίχθηκαν με καλούς ρυθμούς, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 2%.