εγγραφείτε: Άρθρα

leader

ΑΓΝΟ: Αναζήτηση Λύσης

0 comments

 

Οι αγελαδοτρόφοι της ΑΓΝΟ, αναζητούν λύσεις, προκειμένου να μη χάσουν τα χρήματα που τους οφείλει η γαλακτοβιομηχανία για γάλα που έχουν ήδη παραδώσει.
 
Νομική βοήθεια, στενή παρακολούθηση των συνεδριάσεων του Δ. Σ. της ΑΓΝΟ, ακόμα και διεκδίκηση μετοχών από τη γαλακτοβιομηχανία, για την αποπληρωμή των οφειλών ύψους 2,8 εκατ. ευρώ, εξετάζουν οι αγελαδοτρόφοι.

Επιπλέον, προσπαθούν να θέσουν προ των ευθυνών του τον ιδιοκτήτη της ΑΓΝΟ, Νίκο Κολιό, σε μια απόπειρα να διασφαλίσουν ότι θα διασωθεί η επιχείρηση και η αποπληρωμή των συσσωρευμένων απαιτήσεών τους από αυτή, ύψους περίπου 2,8 εκατομμυρίων ευρώ, για γάλα που έχουν παραδώσει, χωρίς να έχουν εξοφληθεί.

Το επιχείρημα που προβάλλουν, πλέον, στις επαφές τους με τον επιχειρηματία είναι ότι χωρίς τη δική τους συνδρομή, η γαλακτοβιομηχανία την επόμενη ημέρα θα πάψει να λειτουργεί. «Αν αποχωρήσουμε μαζικά από τη συνεργασία μας με την επιχείρηση, το εργοστάσιο δεν θα έχει πρώτη ύλη για να λειτουργήσει, ενώ ούτε και θα υπάρξουν άλλοι αγελαδοτρόφοι από την περιοχή ή αλλού να το τροφοδοτήσουν με γάλα. Οπότε σε ένα τέτοιο σενάριο, το τi θα αποφασίσει το δικαστήριο στις 22 Φεβρουαρίου, όταν θα εκδικαστεί το αίτημα για υπαγωγή της Αγνό στο άρθρο 99 μικρή σημασία θα έχει», λένε οι εκπρόσωποί τους.

Με μοχλό πίεσης αυτή την επιχειρηματολογία, οι αγελαδοτρόφοι φέρονται να έχουν προτείνει στην ιδιοκτησία της ΑΓΝΟ ένα κείμενο δεσμεύσεων, προκειμένου αυτό να αποτελέσει βάση διαπραγμάτευσης, την οποία έχουν αναλάβει να διεκπεραιώσουν οι νομικοί σύμβουλοι των δύο πλευρών. 

Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι οι δικηγόροι των παραγωγών έχουν λάβει εντολή να κλείσουν τη διαπραγμάτευση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, το αργότερο, ώστε, αν δεν βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση, να μην παρατείνουν και στο Φεβρουάριο την κατάσταση αβεβαιότητας που βιώνουν, αλλά να επιδιώξουν να βρουν το συντομότερο δυνατό νέα γαλακτοβιομηχανία για συνεργασία.

Στο συγκεκριμένο κείμενο, κατά τις ίδιες πηγές, οι παραγωγοί λέγεται ότι δεσμεύονται να μην «τραβήξουν το χαλί» της Αγνό, παρέχοντας εγγυήσεις ότι θα συνεχίσουν να παραδίδουν γάλα και να τηρούν τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει με την εταιρεία, ώστε έτσι να διατηρηθεί ο τζίρος της και οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων, υπό τον όρο όμως ότι θα υπάρξουν εγγυήσεις και από την πλευρά της ιδιοκτησίας.

Μεταξύ άλλων φέρεται να ζητείται από τον Νίκο Κολιό να δώσει εγγυήσεις ότι διαθέτει τα οικονομικά εχέγγυα, ώστε μετά τις 22 Φεβρουαρίου η ΑΓΝΟ να έχει επαρκή χρηματοδότηση για την ομαλή λειτουργία της, ενώ διατυπώνεται και η απαίτηση, ότι όσοι από τα στελέχη της διοικητικής ομάδας της γαλακτοβιομηχανίας αποδεδειγμένα την έχουν ζημιώσει με τις πράξεις, τις αποφάσεις και τις παραλείψεις τους, θα πρέπει να απομακρυνθούν από την επιχείρηση, για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των παραγωγών και να διασφαλιστεί ότι δεν θα επαναλειφθούν τα λάθη που έφεραν την επιχείρηση στη σημερινή της κατάσταση. 


Οι κτηνοτρόφοι θέλουν την «ΑΓΝΟ» σε λειτουργία και διερευνούν τις προθέσεις του ιδιοκτήτη, των τραπεζών και της Πολιτείας.