εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Γαλλία: Ονομασία των Τεμαχίων Κρέατος

0 comments
 
Νέες ονομασίες των κομματιών/κοπών κρέατος καθιερώνονται άμεσα στη Γαλλία, καθώς το κάθε κομμάτι κρέατος θα χαρακτηρίζεται πλέον ανάλογα με το βαθμό τρυφερότητάς του, κάτι που αναμένεται να διευκολύνει τους καταναλωτές.
 
 
 
Πρόκειται για πολυετές αίτημα της Διεπαγγελματικής Κρέατος Γαλλίας INTERBEV και στο οποίο απάντησε θετικά η Γαλλική Αρχή Ανταγωνισμού και προστασίας του καταναλωτή (Direction générale de la concurrence, de la consommation et de la répression des fraudes DGCCRF).

Η απόφαση αφορά τις ατομικές συσκευασίες (UVC) βόειου, μοσχαρίσιου γάλακτος και αρνίσιου κρέατος στα σημεία πώλησης.

Οι νέοι οδηγοί παρουσιάζονται με σχετικό σχέδιο νόμου – παραρτήματα 1α, 2α και 3α –  του διατάγματος της 18ης Μαρτίου 1993, ενώ η τροποποίηση αναμένεται να κατατεθεί άμεσα.

Η τελευταία ημερομηνία κατάθεσης έχει οριστεί στις 13 Δεκεμβρίου 2014 (ίδια ημερομηνία με τον INCO κανονισμό ΕΚ 1169/2011).

Οι 3 οδηγοί κοπής σύμφωνα με το νέο τρόπο ονομασίας των κομματιών (βόειο, μοσχαρίσιο γάλακτος και αρνίσιο κρέας) καθώς και το εγχειρίδιο χρήσης των νέων ονομασιών διανεμήθηκαν ήδη στους επαγγελματίες, έτσι ώστε να ξεκινήσει να τίθεται σε εφαρμογή η νέα ονομασία.